Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
A polgári eljárásjog garanciális átalakításának követelményei

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
law
Géza Marton Doctoral School of Legal Studies

Thesis supervisor: László Pribula
Location of studies (in Hungarian): ÁJK A/215. szoba
Abbreviation of location of studies: A/215


Description of the research topic:

A doktori program kiemelten kívánja vizsgálni, hogy hazai eljárásjogunk alkalmas-e, figyelemmel az elsősorban az Európai Unió országaiban a hasonló kihívásokra adott jogalkotói válaszokra, hogy egyszerre megfeleljen az utóbbi évtizedek megváltozott társadalmi-gazdasági környezetében a hatékonyság, az alaposság, a gyorsaság és a jogbiztonság követelményének. Az eljárási jogok szűkítő értelmezésének a tilalmával együtt részletes és alapos elemzést érdemel, hogy mely eljárásokban és milyen módon szükséges a lényeges szabályok megváltoztatása, mint ahogy kimerítő elemzést érdemel, hogy a polgári eljárásjog magyarországi szabályozásának hagyományai mennyiben alkalmazhatók a megváltozott viszonyok között.

Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )