Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
István Balázs
A magyar közigazgatás intézményrendszerének fejlődése a rendszerváltástól napjainkig

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
law
Géza Marton Doctoral School of Legal Studies

Thesis supervisor: István Balázs
Location of studies (in Hungarian): ÁJK A/219. szoba
Abbreviation of location of studies: A/219


Description of the research topic:

A téma a címében jelzett módon a közigazgatási intézményrendszerünk fejlődésének a rendszerváltástól eltelt több mint két évtizedes időszakát fogja át. Erre az időszakra jellemző a külső megfelelési és igazodási kényszer a világ és Európa meghatározó fejlett közigazgatási rendszereihez és közigazgatás-fejlesztési tendenciáihoz és a sajátos hazai szempontok érvényesítésére tett reformkísérletek sora. Ezt a folyamatot tovább bonyolítja a pénzügyi-gazdasági világválság hatása az állam és a közigazgatás szerepére, mely következményeinek közigazgatási adaptációja a legtöbb országban- így hazánkban is- az egyik legaktuálisabb feladat. Mint mindenütt, így nálunk is az a fő kérdés, hogy a közigazgatás fejlesztése milyen irányban történjen? Vajon az „új közmenedzsment” irányát a „neoweberi” követi, vagy valami más?

Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )