Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Beszerzési logisztikai folyamatok modellezése és optimalizálása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
computer sciences
JÓZSEF HATVANY DOCTORAL SCHOOL FOR COMPUTER SCIENCE AND ENGINEERING

Thesis supervisor: Tóth Ágota Bányainé
Location of studies (in Hungarian): Logisztikai Intézet
Abbreviation of location of studies: LOG


Description of the research topic:

A beszerzési logisztika feladata, hogy a termeléshez szükséges alap-, segéd- és üzemanyagok, alkatrészek és szerelvények a megfelelő mennyiségben és minőségben, a megfelelő időpontban, a megfelelő helyről, a megfelelő helyen, megfelelő költséggel rendelkezésre álljanak vagyis a beszerzési logisztika az anyagellátással kapcsolatos anyagáramlás és az ehhez kapcsolódó információáramlás megtervezését, megszervezését, irányítását és ellenőrzését végzi. Abban az esetben, ha a beszerzési logisztika nem megfelelően működik, akkor jelentős mennyiségű készletek halmozódhatnak fel vagy ellenkező esetben anyaghiány merülhet fel. A vállalatok viszont a piaci versenyképességük megőrzésére illetve növelése érdekében a készletek és az átfutási idők csökkentésére ugyanakkor a vevők igényeinek rugalmas kielégítésére törekszenek. Mindezt csak akkor érhetik el, ha a beszerzési logisztikai rendszerüket megfelelően alakítják ki és működtetik.

A kutatási téma célja olyan új, tudományosan megalapozott modellek és módszerek kifejlesztése, melyek alkalmasak a beszerzési logisztikai folyamatok optimális kialakításának támogatására.

Required language skills: angol
Further requirements: 
logisztikai ismeretek, számítógépes tervezés és modellezés témakörében jártasság, egy programozási nyelv ismerete

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )