Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Autóipari ellátási lánc tervezésének elméleti vonatkozásai

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
computer sciences
JÓZSEF HATVANY DOCTORAL SCHOOL FOR COMPUTER SCIENCE AND ENGINEERING

Thesis supervisor: Tóth Ágota Bányainé
Location of studies (in Hungarian): Logisztikai Intézet
Abbreviation of location of studies: LOG


Description of the research topic:

Az anyagmozgatás fejlődésének sokáig meghatározója volt az, hogy a különböző mozgatási tevékenységek ellátására alkalmas eszközöket hozzanak létre. Ez a helyzet a futószalagos termelés, a taylori munkaszervezés megjelenésével kezdett megváltozni, ugyanis a gépkonstrukciók tervezése mellett növekvő szerepet kapott az anyagmozgatási folyamatok tervezése is. A gyártástechnika, a gyártásszervezés és az anyagmozgatás között egyre szorosabb kapcsolat jött létre, mely az anyagmozgatás fejlődésének igen fontos tényezőjévé vált. A diszkrét anyagáramlást megvalósító darabárus technológiákban az automatizálás és számítógépes irányítás eredményeképp lerövidült technológiai idők, a megnövekedett gépteljesítmények, illetve a bonyolult, sokfázisú, összetett műveletközi kapcsolatokat igénylő technológiák miatt a teljes termelési ciklusban egyre inkább megnövekedett a szállítási és várakozási idők aránya, megnőttek a készletek, míg a változó igényekre való reagálás időtartama nem csökkent jelentős mértékben. Az autóiparban ezen hatások felerősödve jelentek meg, s komplexitásuknál fogva az autóipar különösen fogékonnyá vált a szofisztikált tervezési módszerek alkalmazása iránt.

A kutatási téma célja olyan új, tudományosan megalapozott tervezési módszerek és algoritmusok kidolgozása, melyek alkalmasak az autóiparban fellelhető nagyméretű ellátási láncok optimális kialakításának támogatására.

Required language skills: angol
Further requirements: 
logisztikai ismeretek, számítógépes tervezés és modellezés témakörében jártasság, egy programozási nyelv ismerete

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )