Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Hálózatszerűen működő szolgáltató rendszerek tervezési módszereinek fejlesztése

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
computer sciences
JÓZSEF HATVANY DOCTORAL SCHOOL FOR COMPUTER SCIENCE AND ENGINEERING

Thesis supervisor: Tamás József Bányai
Location of studies (in Hungarian): Logisztikai Intézet
Abbreviation of location of studies: LOG


Description of the research topic:

A globalizáció hatásai nem csupán a termelés, hanem a szolgáltatás területén olyan változásokat idéztek elő, melyek szükségessé tették a szolgáltatási tevékenységek hálózatosodását. Ez ahhoz vezetett, hogy napjaink szolgáltatási rendszereiben egyre összetettebb folyamatok jelennek meg és az ezeket kiszolgáló, támogató logisztikai tevékenységek is egyre komplexebbekké válnak. Ezen komplex logisztikai folyamatok tervezése olyan újszerű, bonyolult és gyakran NP-hard problémák megoldását támogató modellek, módszerek és algoritmusok alkalmazását követeli meg, melyek nagyméretű állapotterekben is képesek elfogadható megoldást előállítani a felvetődő tervezési feladatok megoldásához.

A kutatási téma célja olyan új, tudományosan megalapozott tervezési módszerek és algoritmusok kidolgozása, melyek alkalmasak hálózatszerűen működő szolgáltatási rendszerek optimális kialakításának támogatására.

Required language skills: angol
Further requirements: 
logisztikai ismeretek, számítógépes tervezés és modellezés témakörében jártasság, egy programozási nyelv ismerete

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )