Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Szolgáltató rendszerek készletmenedzsment folyamatainak tervezése és irányítása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
computer sciences
JÓZSEF HATVANY DOCTORAL SCHOOL FOR COMPUTER SCIENCE AND ENGINEERING

Thesis supervisor: Tamás József Bányai
Location of studies (in Hungarian): Logisztikai Intézet
Abbreviation of location of studies: LOG


Description of the research topic:

A készletezési folyamatok egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert a termelési folyamatok mellett a szolgáltatási folyamatokban is. A szolgáltatási tevékenységek költséghatékony, megbízható működtetése a logisztikai folyamatok optimális kialakítását követeli meg. A szolgáltatási folyamatok működtetése során a termelési folyamatokhoz hasonlóan jelentős anyagszükségletek jelentkeznek, így a készletmanagement problémakörével a szolgáltatási tevékenységekkel kapcsolatban is célszerű foglalkozni. A készletmenedzsment feladatai közé tartozik a készletszintek megállapítása és követése, a készletek mozgásának előrejelzése, a rendelések módjának és időközének megállapítása, a beérkezett és kilépett áruk ellenőrzése és követése.

A kutatási téma célja olyan új, tudományosan megalapozott tervezési módszerek és algoritmusok kidolgozása, melyek alkalmasak szolgáltatási rendszerek készletezési folyamatainak optimális kialakítására és az irányítási tevékenység támogatására.

Required language skills: angol
Further requirements: 
logisztikai ismeretek, számítógépes tervezés és modellezés témakörében jártasság, egy programozási nyelv ismerete

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )