Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
András Nábrádi
Sikerkritériumok vizsgálata a hazai KKV szektorban

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
business and management
Károly Ihrig Doctoral School of Management and Business

Thesis supervisor: András Nábrádi
Location of studies (in Hungarian): Debreceni Egyetem GTK
Abbreviation of location of studies: DEGTK


Description of the research topic:

A kutatás célja azon kulcsfontosságú tényezők meghatározása, amelyek jellemzik a hazai kis-és közép, illetve mikro vállalkozások sikerességét. Az eredményes működés érdekében a vállalkozásoknak össze kell hangolniuk a vállalati kultúrát a szervezeti struktúrával és az adminisztratív rendszerekkel, amit stratégiai szervezetfejlesztéssel érhet el. A külső és belső kulcsfontosságú tényezők alakulásának előrejelzése hozzásegítheti a vállalkozásokat különböző szervezeti célok eléréséhez.
Ennek érdekében egy olyan objektív mérési, előrejelzési módszer, illetve eszközrendszer kidolgozása a cél, mellyel jellemezhető egy adott vállalkozás sikeressége. A téma vizsgálatához tisztázni kell a siker és egyáb kapcsolódó fogalmak definícióját különböző aspektusokból. Meg kell határozni a kis- és középvállalkozások helyzetét, általános és specifikus problémáit, sikertényezőit, valamint a jellemző kulcstényezők adatainak változási tendenciáit regionálisan, országosan és nemzetközi összehasonlításban.

Required language skills: magyar
Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )