Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
József Popp
Az élelmiszerlánc kihívásai és a pénzügyi-gazdasági válság hatása az egyes szektorokra

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
business and management
Károly Ihrig Doctoral School of Management and Business

Thesis supervisor: József Popp
Location of studies (in Hungarian): Debreceni Egyetem GTK
Abbreviation of location of studies: DEGTK


Description of the research topic:

A témakör az élelmiszerlánc kihívásait állítja középpontba. A témakör fontos eleme a pénzügyi- és gazdasági válság hatásainak elemzése az egyes szektorokban, különös tekintettel a kereskedelemre.
A magyarországi élelmiszerlánc kiskereskedelmének vizsgálata, amely a következő kérdésekre igyekszik választ adni: beszerzési és választékpolitika változása, egy kiválasztott élelmiszerlánc tartós versenyképességének záloga, a vásárlói bázis megtartásának feltételei, egyes termékcsoportok-termékek forgási sebessége, marketingkommunikációs eszközök, domináló impulzusvásárlási kategóriák. Továbbá kiemelt szerepet kap a gazdasági recesszió hatása a vásárlásra, nevezetesen Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben. Ehhez elemezni szükséges a kereskedelem alkupozíciójának alakulását, a forgalmazott termékek életciklusát, különböző promóciókat és hűségprogramokat. A kutatás kiterjed a vizsgálni szándékozott lánc rajongó vásárlói körének kialakulására a racionális és emocionális érvek figyelembe vételével.

Required language skills: magyar
Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )