Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Károly Pető
Regionális és ágazati versenyképességet meghatározó mezőgazdasági jellemzők adott régióban

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
business and management
Károly Ihrig Doctoral School of Management and Business

Thesis supervisor: Károly Pető
Location of studies (in Hungarian): Debreceni Egyetem GTK
Abbreviation of location of studies: DEGTK


Description of the research topic:

A kutatás alapvető célja, hogy feltárja az észak-alföldi makrorégión belül a kistérségek alapvető gazdasági ágazata, a mezőgazdaság és térgazdaságok regionális versenyképességének fontosabb összefüggéseit, s azokat a mezőgazdasági adottságokat és tényezőket, amelyek az ágazati és regionális versenyképességet szignifikánsan befolyásolják.
Kutatómunkánk során az észak-alföldi regionális gazdaságon belül a kistérségek agrárágazati versenyképességét vizsgáljuk. Ezen belül is elsősorban a komparatív előnyökkel (természeti-adottságok, naturális hatékonyságbeli különbségek) és azoknak a versenyképességre gyakorolt hatásaira kívánunk fókuszálni.

Required language skills: magyar
Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )