Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Beáta Erika Nagy
Sérült, speciális szükségletű gyermekeket nevelő szülők, pedagógusok és orvosaik attitűd vizsgálata egészségpszichológiai szempontból, egészség-betegség percepció

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
clinical medicine
Kálmán Laki Doctoral School

Thesis supervisor: Beáta Erika Nagy
Location of studies (in Hungarian): Debreceni Egyetem, Gyermekgyógyászati Klinika
Abbreviation of location of studies: DEKK


Description of the research topic:

Hazánkban a rehabilitációs pszichológia önálló pszichológiai szaktudományként még alig alakult ki.
Fontos területei más alkalmazott pszichológiai ágakban kerülnek elméleti kidolgozásra és gyakorlati megvalósításra, főleg a klinikai és egészségpszichológia területén.
A sérült gyermekeknél az organikus sérülésekre szekunder károsodás épülhet rá a hospitalizációk és a szélsőséges nevelési elvek attitűdök következtében is.
Így maradandó személyiség sérülés alakulhat ki, és szocializációs zavarokhoz is vezethet. A megfelelő adaptációhoz, a szocializációs zavarok megoldásához a rehabilitáción és a prevención át juthatunk el.
Mindez segíthet az egészség- betegség percepció sajátosságainak és az ezzel kapcsolatos működészavarok a megállapításában, az egészségügyi rendszer elemzése és fejlesztése szempontjából.

Required language skills: angol

Deadline for application: 2016-11-15


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )