Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
József Lóki
Az éghajlatváltozás hidrológiai hatásai a Körösök vízgyűjtő területén

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
earth sciences
Doctoral School of Earth Sciences

Thesis supervisor: József Lóki
Location of studies (in Hungarian): Debreceni Egyetem, Főépület, 4. em. 403/a szoba
Abbreviation of location of studies: DE


Description of the research topic:

A kutatás a felszín-közeli vizek komplex kapcsolatrendszerét elemezné. Ez egyrészt talajvízjárásra ható tényezők és folyamatok együttes elemzését jelenti. A talajvízszint idősorok, csapadék, felszíni vízállás, stb. idősorok összehasonlító vizsgálata statisztikai, korrelációs és geoinformatikai módszerek alkalmazása. További célkitűzés a ta-lajvízjárás geológiai-hidrogeológiai sajátosságainak a meghatározása a területen az újabb mérések ill. új szakirodalmi adatok felhasználásával.
A kutatás másik fő iránya a vízkáresemények (árvíz, belvíz) és a talajvízjárás kapcso-lata, illetve azok összefüggése az éghajlatváltozási szcenáriók szerint várható idő- és vízjárási változásokkal.
A téma kidolgozása új kutatási eredményeket hozhat, amelyek a gyakorlati életben, a bel- és árvízvédekezés és a területi tervezés területén a szakemberek hasznosítani tudnak.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-11-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )