Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Gyula Vastag
Ellátási-szolgáltatási hálók integrációja: definíciók, mérési lehetőségek, az integrációnak a vállalati eredményességre gyakorolt hatása, a koordinációs deficit probléma

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Széchenyi István University, Győr
business and management
Doctoral School of Regional Sciences and Business Administration

Thesis supervisor: Gyula Vastag
Location of studies (in Hungarian): Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola
Abbreviation of location of studies: SZE


Description of the research topic:

Az ellátási-szolgáltatási hálók kritikus eleme a résztvevők közötti folyamatok összehangolása, a vevők és beszállítók integrációja a fokális vállalat rendszerébe. Az információs technológiák fejlődése új együttműködési lehetőségeket nyitott meg és egyben ráirányitotta a figyelmet a vevők és az eladók közötti asszimmetrikus információ ellátottsag kérdéseire is. Általánosságban elfogadott, hogy a résztvevők közötti integráció mértékének növelése növeli mind a háló fokális szereplőjének, mind a háló egészének a teljesítményét, azonban a kutatók által használt definiciók, mérési skálák és a kapott eredmények is jelentősen eltérnek egymástól. A kutatás egyrészt a jelenleg még hiányzó egységes, a kontextust is kezelő, elméleti keret kidolgozásához kiván hozzajarulni, másrészt célül tűzi ki a koordinációs deficit (az aza eset, amikor a résztvevők egymás közötti kommunikációs intenzitása eltér/elmarad a technologioa által megkövetelt kommunikációs intenzitástól) kérdésének az SNA eszközeivel történő vizsgálatát is.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-01-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )