Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Zsuzsa Szondy
A szöveti transzglutamináz hiányában fejlődő fogak jellemzése

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
clinical medicine
Doctoral School of Dental Sciences

Thesis supervisor: Zsuzsa Szondy
Location of studies (in Hungarian): Debereceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum
Abbreviation of location of studies: DEOEC


Description of the research topic:

A kutatási téma leírása:
A szöveti transzglutamináz (TG2) egy fehérje keresztkötő enzim, amely a fehérjecsalád többi tagjától eltérően számos más biológiai funkcióval is rendelkezik. G fehérje, BH3 doménű fehérje, protein kináz, protein diszulfid izomeráz, és a sejtfelszínen integrin koreceptorként tud működni. A TG2 kulcsszerepet tölt be az extracelluláris mátrix szervezésében és a sejthalálfolyamat programjában is. A TG2 a fogakban is kifejeződik, ahol 3 fehérje posztranszlációs módosítását is végzi. A project a fehérje kifejeződését fogja vizsgálni egerek fogfejlődése során és TG2 hiányos egerekben azt, befolyásolja-e a TG2 hiány a fogak fejlődését vagy végleges szerkezetét.

felvehető hallgatók száma: 1

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-11-15


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )