Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
A digitális médiaszövegek előállításának, fogyasztásának és ellenőrzésének társadalmi feltételei és intézményi keretei

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
linguistics
Doctoral School in Linguistics

Thesis supervisor: Gábor Polyák
Location of studies (in Hungarian): PTE BTK
Abbreviation of location of studies: BTK


Description of the research topic:

A doktori téma olyan kutatások számára kínál keretet, amelyek célja a professzionális, illetve a felhasználói kreativitás és interaktivitás eredményeként előálló digitális médiaszövegek elemzése, valamit az e szövegek megszületését, fogyasztását és ellenőrzését alakító társadalmi, politikai, gazdasági jogi feltételek vizsgálata. A digitális – digitális formában és digitális hálózatokon terjedő – médiaszövegek azonban számos új problémát és kutatási kérdést vetnek fel, a hitelesség biztosításának eszközeitől a személyre szabott információk társadalmi hatásain át a médiaszövegek globális ellenőrzésének lehetőségeiig és veszélyeiig. A kutatások irányulhatnak különösen a médiaszövegek létrehozásának, kulturális, gazdasági és politikai felhasználásának, e szövegek fogyasztásának, illetve ellenőrzésének társadalmi feltételeire és intézményi kereteire, az ezeket meghatározó kommunikációpolitikai döntésekre.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2017-03-01


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )