Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Tamás Jancsó
Durva hibák szűrésének optimalizálása a fotogrammetriai mérések feldolgozása során

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Universitas Budensis
computer sciences
Doctoral School of Applied Informatics and Applied Mathematics

Thesis supervisor: Tamás Jancsó
Location of studies (in Hungarian): Óbudai Egyetem
Abbreviation of location of studies: ÓE


Description of the research topic:

A fotogrammetriai mérések feldolgozásánál a durva hibák kiszűrésére számos megközelítésére létezik, így például. Ugyanakkor a mérések számának növekedésével a felderítendő durva hibák száma is megnő, ami a mérések feltételezett normális eloszlását már lényegesen befolyásolhatja. Ezért igény mutatkozik arra, hogy olyan eljárásokat dolgozzunk ki, melyek során a durva hibával terhelt mérések még a kiegyenlítési eljárás előtt kiszűrhetők legyenek. A számítástechnika rohamos fejlődése lehetővé teszi olyan kombinatorikai meggondolásokra épülő eljárások beiktatását a hibával terhelt mérések felderítési folyamatába, melyek számításigénye a hagyományos eljárásokkal szemben jóval nagyobb, de ezek a hibrid módszerek megengedik a hibák felderítését még a legkisebb négyzetek módszerével végzett kiegyenlítés előtt. A kidolgozandó módszer a hagyományos eljárásokhoz jól integrálható és ezzel nagymértékben javítható a durva hibával terhelt mérések felderítése.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )