Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Tőzsdei folyamatok statisztikai elemzése

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of West Hungary, Sopron
business and management
István Széchenyi Doctoral School of Management and Organisation Sciences

Thesis supervisor: József Závoti
Location of studies (in Hungarian): NYME KTK Sopron, Erzsébet u. 9.
Abbreviation of location of studies: KTK


Description of the research topic:

A tőzsdei folyamatok analízisének alapvető célja, hogy a megfigyelt eredmények alapján következtessünk arra, hogy az események hogyan függnek az időtől, vagy más mennyiségektől? Mi a véletlen szerepe, illetve milyen statisztikai törvényszerűségek érvényesek? Célunk választ adni arra, hogy a megismert összefüggések alapján milyen következtetéseket vonhatók le a megadott objektum jövőbeni viselkedésére. Az idősor-analízis eszközei és módszerei alkalmasak a vizsgált objektum matematikai modellezésére és statisztikai kiértékelésére. Ezek a módszerek igen fontos és hasznos szerepet játszanak nemcsak a sztochasztikus, hanem a determinisztikus folyamatok modellezésében és megismerésében is.
A kutatási téma az időben változó véletlen folyamatok újszerű közgazdasági alkalmazásával gyakorlati eredményeket szolgáltathat.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-01-30

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )