Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Ágnes Borsos
Közelmúlt örökségvédelme különös tekintettel a társadalmi és szociális kérdéseire

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
architecture
Marcell Breuer Doctoral School

Thesis supervisor: Ágnes Borsos
Location of studies (in Hungarian): PTE-PMMIK
Abbreviation of location of studies: O_st


Description of the research topic:

Napjaink szorító szociális és gazdasági gondjaiban kitüntetett, súlyozott szerep jut a lakáshelyzetre. A paneles és a sátortetős családi ház nemzeti vagyon erkölcsileg teljesen és műszakilag pedig részben elavult és piacmozgásra képtelen helyzetet eredményezett. Ennek feloldására az erkölcsi avulást felülíró építészeti megoldások kutatása a és különféle konkrét javaslatok kidolgozása jelentheti a közeljövő építész társadalmának a legfontosabb feladatát. Ezt a kérdést még tovább motiválja a lecsúszott társadalmi rétegek és a hajléktalanok lakáshoz jutásának kérdése. Ezt a fajta útkeresést még tovább motiválja a szociálisan rászorulók lakáshoz juttatásának szükségszerűsége, a racionális térszervezés eszközével és a fenntarthatóság figyelembevételével.

Required language skills: magyar
Recommended language skills (in Hungarian): angol

Deadline for application: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )