Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Anikó Csébfalvi
Optimális szerkezettervezés bizonytalan paraméterekkel - Uncertain structural optimization

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
architecture
Marcell Breuer Doctoral School

Thesis supervisor: Anikó Csébfalvi
Location of studies (in Hungarian): Breuer Marcell Doktori Iskola Építész Stúdió Pécs, Rókus u.2
Abbreviation of location of studies: O_st


Description of the research topic:

A hagyományos determinisztikus optimális szerkezettervezés a terhelési strukturát meghatározó elemeket rögzített paramétereknek tekinti, ezért nem alkalmas a terhelési strukturában fellépő bizonytalanság kezelésére. Célunk olyan szerkezettervezési koncepció és tervezési módszer kialakítása, amely garantálja, hogy az optimális szerkezet a bizonytalan paraméterek által meghatározott terhelési tér minden elemére nézve biztonságos megoldást szolgáltat. A strukturális optimalizálás területén a terhelési bizonytalanság kezelése újszerű, valódi kihivást jelentő problémát jelent a többé-kevésbé még feltáratlan megközelítési lehetőségek sokszinűsége miatt. A feladat komplexitása korszerű, általánosan alkalmazható optimálási eljárások, illetve adekvát tervezési és kiértékelési módszerek kifejlesztését igényli.
A doktori munka célja kettős:
a) Egy integrált, a terhelési bizonytalanság kezelésére alkalmas optimálási algoritmus kidolgozása, mely minimálisan magában foglalja a szerkezetet érő hatások analízisét, a viselkedés alapú tervezés módszerét, az optimáló és kiértékelő eljárást. A kutatási munka része az optimálás során figyelembe veendő hatások és szempontok körének meghatározása, a modellezési lehetőségek feltárása.
b) A vizsgálat eredményei alapján javaslattétel egy új szerkezet tervezési koncepcióra kialakítására, mellyel a terhelési bizonytalanság figyelembevételével a szerkezetek hatékonyan és gazdaságosan megvalósíthatók

Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )