Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Vizuális értésben alkalmazható reprezentációs és tanulási modellek

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Pázmány Péter Catholic University, Budapest
computer sciences
Roska Tamás Doctoral School of Sciences and Technology

Thesis supervisor: Loránd Erőss
co-supervisor: Kristóf Karacs
Location of studies (in Hungarian): PPKE-ITK
Abbreviation of location of studies: ITK


Description of the research topic:

A vizuális értés folyamatait ma még sok szempontból nem ismerjük. A legfontosabb nyitott kérdések a bottom-up és top-down feldolgozás egymáshoz való viszonyával kapcsolatosak. Nem tuddjuk, hogy a kognitív és a geometriai szintek között hány absztrakciós réteg helyezkedik el, és ezeken milyen reprezentációban tárolódik az információ.
Az utóbbi években jelentős előrelépések történtek a gépi látás és a gépi tanulás kapcsolódó területein, pl. a felügyelt és felügyeletlen deep-learning (óriási adathalmazokon), illetve a hierarchikus objektumreprezentációs modellek terén.
A témakörbe tartozik az új modellek megértése és továbbfejlesztése egyrészt elméleti szempontok és biológiai motiváció alapján, másrészt azok gyakorlati alkalmazásokban történő mérnöki validációjából származó tapasztalatok alapján.

Required language skills: angol
Further requirements: 
jó modellezési képesség, irodalomfeldolgozáshoz való kedv, jó programozási készség. Előny: biológiai érdeklődés, funkcionális / deklaratív programozási képesség, Matlab, Python, C, C++, ObjectC ismerete

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-10-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )