Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Anita Pongrácz
Nanostruktúrált felületek és idegsejtek kölcsönhatása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Pázmány Péter Catholic University, Budapest
electrical engineering
Roska Tamás Doctoral School of Sciences and Technology

Thesis supervisor: Anita Pongrácz
belső konzulens: Kristóf Iván
Location of studies (in Hungarian): MTA TTK MFA MEMS Labor
Abbreviation of location of studies: MFA


Description of the research topic:

A nanostruktúrált felületeknek az idegsejtekre gyakorolt hatása intenzíven kutatott terület. Egy idegrendszert vizsgáló szenzorfelület nanostruktúrálásával hatással lehetünk a sejtek kitapadására, irányított növekedésére, a szenzor által regisztrált bioelektromos jel minőségére és tartósságára.
A jelölt bekapcsolódik az MTA TTK MFA-ban folyó idegtudományokhoz kapcsolódó kutatásokba és megvizsgálja a nanostruktúrák kialakításának lehetőségeit és funkcióját Si, üveg vagy polimer alapú idegszövetbe ültethető mikroelektromechanikus (NeuroMEMS) rendszerekben. A nanostruktúrálást potenciálszenzorok kontaktus felületein valósítja meg, majd vizsgálja ennek hatását a bioelektromos érzékelésre. A nanostruktúrált felületeket morfológiailag és elektrokémiailag is karakterizálja, majd in vitro és in vivo mérésekben jellemzi. A jelöltnek mikrotechnológiai, méréstechnikai és biológiai kísérleti problémák megoldásában kell bizonyítania egy interdiszciplináris csapat részeként.

Recommended language skills (in Hungarian): angol
Further requirements: 
mikrotechnológiai és elektrofiziológiai alapismeretek, kísérleti beállítottság, csapatjátékos, önállóság

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )