Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Éva Eszter Majorosné Lublóy
Faanyagok korszerű tűzvédelme

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Budapest University of Technology and Economics
civil engineering
Pál Vásárhelyi Doctoral School of Civil Engineering and Earth Sciences

Thesis supervisor: Éva Eszter Majorosné Lublóy
Location of studies (in Hungarian): BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék
Abbreviation of location of studies: BMEEM


Description of the research topic:

A fa éghető anyag, ezért a tűzvédelmét feltétlenül meg kell oldanunk. Ezt megtehetjük tűzvédő burkolatokkal, illetve tűzvédő festékekkel. Az MSZ EN 1995 (EUROCODE5) jelenleg nem engedi a tűzvédő festékek és égéskésleltető szerek figyelembe vételét a tűzállóság számításánál, pedig ma már számos tűzvédő festék típus van forgalomban, melyekkel 15 vagy akár 30 perccel megnövelhető lehet a tűzállóság, valamint a fa általános „D” és „C” tűzvédelmi osztálya helyett akár B osztály is elérhető velük. A vizsgálatok során összehasonlítandó a tűzvédő burkolatok illetve a tűzvédő festékek hatékonysága, a fahibák hatása és a különböző kezelőszerek (tűzvédő festékek) hatékonyságára. Továbbiakban burkolatok és a festékek esetén a tartóssági kérdések tisztázása is nagyon fontos és szükségszerű. Tisztázandó, hogy meglévő szerkezeteken ugyanolyan hatékonyan működnek-e a kezelőszerek, mint új szerkezet esetén
Jelen kutatás célja a különféle, faanyagok tűzvédelemre alkalmas anyagok és módszerek hatásmechanizmusának és hatékonyságának, valamint tartósságának tisztázása. A kutatás magában foglalja a célok megválaszolásához elengedhetetlen laboratóriumi vizsgálatokat, modellezést és optimalizálást egyaránt.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-20

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )