Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Árpád Kurusa
Modern integrálgeometria

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
mathematics and computing
Doctoral School of Mathematics and Computer Science

Thesis supervisor: Árpád Kurusa
Location of studies (in Hungarian): SZTE TTIK Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola 6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1.
Abbreviation of location of studies: MatDI


Description of the research topic:

A klasszikus integrálgeometria, a differenciálgeometria, a harmonikus analízis és az integráltranszformációk alkalmazásával vizsgáljuk függvények (vagy azok tulajdonságainak) meghatározhatóságát geometriai objektumok családjának elemein vett integráljai alapján. Legfontosabb példa a síkfüggvények meghatározása az egyeneseken vett integráljaikból (klasszikus Radon-transzformáció) és ennek általánosításai súlyokkal, az egyenesek helyett más geometriai objektumcsaládokkal és olyan általános geometriai tereken mint például a kétponthomogén Riemann-sokaságok. Ide tartozik a Pompeiu-probléma is, a sejtés az, hogy a körlaptól eltekintve minden síkidomra lehetséges bármely függvénynek a meghatározása pusztán a függvénynek a síkidom izometrikus képein vett integráljaiból.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-11-30

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )