Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Péter Szűcs
Hidrogeológiai modellezési eljárások fejlesztése az ásványvíz-, a  gyógyvíz- és a hévízkészletek fenntartható hasznosítása érdekében

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
earth sciences
Sámuel Mikoviny Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: Péter Szűcs
Location of studies (in Hungarian): Miskolci Egyetem
Abbreviation of location of studies: ME


Description of the research topic:

A kutatási téma elsősorban elméleti kutatási feladatokat jelent a doktorandusz számára.
A nagyobb mélységben elhelyezkedő ásványvíz-, gyógyvíz- és hévízkészletek feltárása és fenntartható hasznosítása egyre nagyobb kihívást jelent a hidrogeológusok számára. Speciális áramlási, transzport és hő-transzport modellek segítségével lehet egy adott területen megnyugtató szakmai válaszokat adni a felmerülő vízgazdálkodási problémákra. A kutatási téma keretében új szemléletű modellek kidolgozására kerülhet sor, amelyek már figyelembe tudják venni a folyamatosan változó utánpótlódási viszonyokat, a határon átnyúló vízadók speciális problémáit, továbbá az egyre szigorodó környezetvédelmi és vízgazdálkodási előírásokat.
A kutatási téma keretében a megfelelő matematikai és hidrogeológiai ismeretekkel rendelkező doktorandusz a témavezető segítségével új, a gyakorlat számára is fontos módszereket és eljárásokat dolgozna ki.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-12

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )