Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
János Földessy
Melléktermékként kinyerhető nehézásványok ásványtana, eloszlási jellegei építőipari és betonipari kavicsokban és homokokban

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
earth sciences
Sámuel Mikoviny Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: János Földessy
Location of studies (in Hungarian): Miskolci Egyetem
Abbreviation of location of studies: ME


Description of the research topic:

A téma alapvetően gyakorlati, kisebb részben elméleti kutatási feladatokat jelent a doktorandusz számára. A magyarországi építőipari nyersanyagok jelentős hányadát folyóvízi képződésű kavics és homok előfordulások szolgáltatják. Ezek az üledékek változó mennyiségű nehézásványt tartalmaznak, amelyek helyenként a gazdaságos kinyerhetőség határát is elérhetik. A tanszéken jelenleg folyó kutatásokba bekapcsolódva a terepi földtani és geokémiai vizsgálatok, a laboratóriumi ásványtani és kőzettani vizsgálatok eszközeivel kell a dúsulások térbeli eloszlásának megismeréséhez vezető vizsgálatokat végezni. Az így kialakított képződési modellt össze kell vetni hasonló földtani környezetekben keletkezett ismert előfordulások jellegeivel.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-12

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )