Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Ferenc Kovács
A hasznosítható ásványi nyersanyag előfordulások kutatása, gazdasági értékelése, az energiatermelő vertikumok és bányászati termelő egységek optimális paramétereinek megh

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
earth sciences
Sámuel Mikoviny Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: Ferenc Kovács
Location of studies (in Hungarian): Miskolci Egyetem
Abbreviation of location of studies: ME


Description of the research topic:

A világ- és hazánk ásványi nyersanyag és energia igényei, rövid-közép- hosszútávú prognózisok. A fosszilis energiahordozók, a nukleáris és a megújuló energiafajták hasznosításának lehetőségei, a felhasználás várható arányai. Az egyes energiahordozók hasznosításának gazdasági jellemzői, a használat során jelentkező környezeti hatások. A technikai fejlődés várható irányai, a gazdasági és környezeti (ökológiai) szempontok értékelése.
A hasznosítható ásványi előfordulások kutatásának módszerei, gazdasági értékelés, műrevalósági minősítés. A bányászati termelőrendszerek (külfejtés, földalatti művelés, fúrólyukas- és víznívó alóli termelés), energiatermelő komplexumok telepítése, optimális paramétereinek meghatározására.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-12

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )