Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Gábor Ladányi
A nyersanyag kitermelő, szállító, feldolgozó rendszerek és berendezések zaja és technológiai paraméterei közötti kapcsolat kutatása.

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
earth sciences
Sámuel Mikoviny Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: Gábor Ladányi
Location of studies (in Hungarian): Miskolci Egyetem
Abbreviation of location of studies: ME


Description of the research topic:

A kutatómunka célja a nyersanyag kitermelő, szállító, feldolgozó rendszerek, berendezések zaja és technológiai-műszaki jellemzői összefüggésének feltárása, amely lehetővé teszi az ipari berendezések zajának előzetes becslését és szabályozását. A kutatási eredmény alapot teremhet arra is, hogy a zajmegfigyeléssel szerzett információ a berendezés folyamatszabályozásában is hasznosuljon.
Az egyik lehetséges módszer az azonos működési elvű laboratóriumi és ipari berendezéseken végzett mérési eredmények összevetéséből levont következtetések tudományos értékelése.
A téma kidolgozása igényli az alapvető zaj és rezgéselméleti alapok ismeretét. Ezekre építve, nagyszámú mérés végrehajtása után az azokból származó adatok, információk kinyerésével lehet eljutni a célig. Ezért nem nélkülözhető hogy a jelentkező megfelelő affinitást mutasson a zaj és rezgésmérő műszerek alapos megismerése, kezelésének pontos elsajátítása iránt.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-12

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2357 ( 2017. V. 15. )