Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
György Less
Az észak-magyarországi paleo-mezozóos alaphegységek szerkezetföldtani viszonyai és az ebből adódó földtani veszélyforrások

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
earth sciences
Sámuel Mikoviny Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: György Less
Location of studies (in Hungarian): Miskolci Egyetem
Abbreviation of location of studies: ME


Description of the research topic:

Az észak-magyarországi paleo-mezozóos alaphegységek (az Aggtelek-Rudabányai-, Szendrői- és Upponyi-hegységek, valamint a Bükk) bonyolult földtani felépítése alapvetően meghatározza a benne és a felszínén jelenleg is végbemenő folyamatokat. Ezért kiemelt fontosságú a felszínen illetve felszínközelben levő kőzetek deformációinak és jelenkori deformációra való hajlamának, valamint egymáshoz való szerkezeti viszonyainak ismerete, mivel ezek meghatározzák a környezeti hatásokra bekövetkező különböző dezintegrációs folyamatokat is. Lényeges kutatási feladat ezeknek az előrejelzése, egy adott területen az ebből adódó földtani veszélyforrások (felszínmozgások, szennyeződésérzékenység) prognosztizálása.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-12

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )