Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Gábor Czédli
Hálók néhány általánosítása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
mathematics and computing
Doctoral School of Mathematics and Computer Science

Thesis supervisor: Gábor Czédli
Location of studies (in Hungarian): SZTE TTIK Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola 6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1.
Abbreviation of location of studies: MatDI


Description of the research topic:

Igen intenzív kutatások folynak a hálók nagyszámú általánosításának tanulmányozására, a logikával való kapcsolattól kezdve a folytonosság fogalmáig. A meghirdetett téma elsősorban az automorfizmusokkal (pl. involúció, polaritás) felszerelt hálók, valamint a hálóaxiómák gyengítése révén keletkező struktúrák vizsgálatát célozza. A gyűrűelméleti analógia és a témavezető korábbi eredményei alapján várható, hogy számos hálóelméleti eredménynek van értelemszerű (de nem triviális) kiterjesztése involúciós hálókra. Involúciós hálókra természetes példa a kvázirendezések hálója; ezeket korábban is vizsgálták; ezen vizsgálatok folytatása is a témához tartozik.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-11-27


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )