Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
A supraaortikus erek laesioinak endovascularis kezelésének szövődményei

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
clinical medicine
Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: Kálmán Hüttl
Location of studies (in Hungarian): SE Kardiológiai Központ - Kardiológiai Tanszék
Abbreviation of location of studies: SE


Description of the research topic:

Az endovascularis beavatkozások megjelenése előtt a supraaortikus léziók kezelésének egyetlen alternatívája a sebészi terápia volt, bár az összes supraaortikus ereken végzett érsebészeti beavatkozásoknak csupán töredékét, 1,7%-át jelentették. Napjainkra a sebészi kezelés magas szövődményrátája (15-25%) és 3-16% perioperatív halálozása miatt perkután intervenció (PTA) vált elsődlegessé, a sebészi kezelés egyetlen indikációját a sikertelen PTA jelenti. Ballon angioplasztika mellett stent beültetés, s dilatatív érbetegségeknél, és sérüléseknél stentgraft beültetés tovább szélesítette a az interveniós kezelés indikációját. Azonban a kezelés hosszútávú eredményei, még tisztázásra szorulnak
Célkitűzés.
Retropsctív klinikaki tanulmányban intézetünkben nemzetközi viszonylatban is kimelkedő számban végzett supraaortikus stent beültetések klinikai eredményeit,stenttörések gyakoriságát, a restenosisok és stent törések összefüggését kívánjuk vizsgálni. Restenosis kialakulása hogyan függ össze az alkalmazott stent típusával, az kezel elváltozás hosszával és meszesedés mértékével.
Módszer
Betegeinknél kontroll vizsgálaton panaszok kikérdezése mellett, fizikális vizsgálatot, a nyaki erek duplex scan vizsgálatát nagyított digitális röntgen felvételét készítjük el.
Az eredményeinket összevetjük angioplasztikával kezelt betegek eredményeivel.
Célunk meghatározni, hogy restenosis esetén a redilatáció milyen eredményességgel oldja a meg hosszútávon a beteg panaszait.

Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2016-10-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )