Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
István Gera
Irányított parodontális szövetregeneráció

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
clinical medicine
Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: István Gera
Location of studies (in Hungarian): Semmelweis Egyetem
Abbreviation of location of studies: SE


Description of the research topic:

A GTR technika első és legfontosabb feladata a parodontális gyógyulás során a gingivális hám gyors apikális irányú burjánzásának megakadályozása és a coagulum stabilizálása . Amennyiben ez nem történik meg, a gingivális szövetek a foghoz legjobb esetben is csak hosszú hámtapadással kapcsolódhatnak, amely a kötőszövetes regenerációt végleg megakadályozza. GTR technika nélküli, hagyományos parodontális kezelés után a klinikailag sikeresnek ítélt esetek legtöbbször ilyen módon gyógyulnak.
Az elmúlt évtizedben klinikai és hisztológiai vizsgálatokat folytattunk tanulmányozva különböző mechanikai barrier anyagok csontpótlók és biológiai modifikáló faktorok parodontális sebgyógyulásban és a regenerációban játszott szerepét.
A/ GTR technikák – felszívódó és fel nem szívódó barrier membránok
B/ biológiai morfogenikus anyagok – zománc mátrix proteinek
C/ tisztán regeneratív technikák kombinációja – mechanikai és biológiai kombináció GTR-EMD
D/ regeneratív anyagok és csont vagy csontpótlók kombinációja
Nagyszámú humán hisztológiai vizsgálat kapcsán adatokat szolgáltattunk a Zománc Mátrix Protein, a Deproteinizált Csont Xenograft valamint a Platelet Rich Plazma (PRP ) klinikai felhasználásával elérhető regenerációról. Az utóbbi években érdeklődésünk elsősorban az alveoláris csont horizontális augmentációja felé fordult amely különös jelentőséggel bír a fogászati implantológiában.

Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2016-10-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )