Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
A személy fogalmának antropológiai, krisztológiai, trinitárius és ekkléziológiai vetületei Hans Urs von Balthasar drámai teológiájában

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Pázmány Péter Catholic University, Budapest
theology
Doctoral School of Sacred Theology

Thesis supervisor: Attila Puskás
Location of studies (in Hungarian): PPKE Hittudományi Kar
Abbreviation of location of studies: HTK


Description of the research topic:

Hans Urs von Balthasar hatalmas teológiai életműve folyamatos feldolgozás és kutatás tárgya a mai teológiában. Drámai szótériológiájának egyik alappillére és eredetisége a persona-fogalom újragondolása a teológiai és filozófiai tradícióval, valamint a drámairodalmi elméletekkel folytatott párbeszédben. A személy és a szerep összefüggésének elemzéséből kiindulva és a krisztológiai kérdések megoldatlanságait szem előtt tartva jut el a személynek a küldetés felőli értelmezéséhez krisztológiai és trinitárius kontextusban. Ez az újszerű megközelítés önmagában is, de antropológiai és egyháztani következményeit illetően még inkább érdemes arra, hogy elmélyült vizsgálat és kutatás tárgya legyen.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-01-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )