Thesis supervisor: Ilona Pfeiffer
Location of studies (in Hungarian): SzTE Mikrobiológiai T Abbreviation of location of studies: SzTE
Description of the research topic:
A világ különböző tájairól, borászatáról ismert országból a borkészítés során szerepet játszó káros (Brettanomyces és Zygosaccharomyces) és hasznos (Saccharomyces, Kloeckera, Candida, Pichia stb.) élesztőgomba fajok begyűjtése és törzsgyűjteményes formában történő tárolása (mikrobiológiai génbank). A begyűjtött izolátumok biokémiai, fiziológiai jellemzése, a fajon belüli diverzitás feltárása molekuláris biológiai eszközökkel. A bor romlásában fontos szerepet játszó Brettanomyces és Zygosaccharomyces fajok gyors, megbízható és érzékeny kimutatására és kvantitatív meghatározására alkalmas fluorogén festési eljárásokon alapuló módszer kifejlesztése.
Recommended language skills (in Hungarian): angol Number of students who can be accepted: 1