Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
András Komócsi
Az ateroszklerózis valamint az in-sztent resztenózis kialakulásának és progressziójának immunológiai és hematológiai aspektusai

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
clinical medicine
Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: András Komócsi
Location of studies (in Hungarian): PTE ÁOK Pécs, Szigeti u. 12.
Abbreviation of location of studies: ÁOK


Description of the research topic:

Az ateroszklerózis iniciációjában a pozitív és negatív remodelling során Az ateroszklerózis iniciációjában a pozitív és negatív remodelling során lejátszódó progressziójában és a stabil plakk instabillá válásában számos immunológiai eredetű mechanizmus játszik szerepet. Az ischémiás szívbetegség kezelésében egyre növekvő szerepet játszik a perkután koronária intervenció (PCI) mely nagyarányú elterjedését a beavatkozás során használt fémhálók, a stentek technológiai fejlődése és rohamosan csökkenő áruk következtében javuló elérhetőségük segítette. A beavatkozást követően, a betegek egy részében az átjárható sztent-lumen folyamatosan beszűkül, végül a fémháló elzáródik. Az in-sztent resztenózis patomechanizmusa gyakorlatilag máig sem tisztázott, benne a helyi proliferációt serkentő citokinek, valamint a sztent anyaga elleni immunreaktivitás játszhat szerepet. Ezen témák kutatása aktuális, a mindennapos gyógyító munkában jelentőséggel bír.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2023-05-19

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )