Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Andrea Kárpáti
Vizuális képességek az Új Képkorszakban – „gyermekrajz” hagyományos és digitális médiumokban

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
educational sciences
Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Andrea Kárpáti
Location of studies (in Hungarian): Neveléstudományi Intézet
Abbreviation of location of studies: NI


Description of the research topic:

A vizuális nyelv fejlődésének a pszichomotoros képesség-fejlődéssel párhuzamba állított, hagyományos elméleteit újra kell gondolni a géppel segített képalkotás korában, melyet az esztétika Új Képkorszaknak nevez. Ebben a programban 3-20 éves korig vizsgáljuk az ábrázoló és képmás-befogadó képességrendszer szerkezetét, tevékenységeinek megjelenését különböző életkorokban, ezek fejlődését és iskolai fejlesztési lehetőségeit.
A témához empirikus, elméleti és történeti kutatásokkal egyaránt lehet kapcsolódni. A gyermekrajz és a kamaszok, fiatal felnőttek vizuális nyelvének kutatását hagyományos és digitális médiumokban nyomon követő empirikus vizsgálatok, a művészetelmélet nevelési vonatkozásait vizsgáló, az esztétikai nevelés céljait és tartalmát befolyásoló elemzések és a vizuális nevelés történeti dokumentumait feltáró értekezések tartozhatnak ebbe a témakörbe.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2023-05-29

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )