Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Húskészítmények nátrium-tartalmának csökkentése

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Kaposvár
animal husbandry
Doctoral School of Animal Science

Thesis supervisor: Éva Vargáné Visi
Location of studies (in Hungarian): Agrár-és Környezettudományi Kar, Biokémiai Intézeti Tanszék
Abbreviation of location of studies: AKKBT


Description of the research topic:

Az OÉTI által végzett vizsgálatok szerint Magyarországon a felnőtt lakosság hozzávetőlegesen háromszor annyi sót fogyaszt, mint az ajánlott érték. A sóbevitel mérséklése céljából az EB keretprogramot kezdeményezett, melyhez hazánk is csatlakozott. A témát választó PhD hallgató feladata lesz olyan sóhelyettesítő keverék vagy keverékek kifejlesztése, amellyel megoldható a vörösáruk, például a párizsi vagy a virsli nátrium-tartalmának csökkentése, olyan módon, hogy a mikrobiológiai élelmiszer-biztonság is garantálva legyen, valamint a technológiai, szerkezeti, és érzékszervi tulajdonságok ne változzanak meg jelentősen a hagyományos sótartalmú termékekhez képest. A tervezett vizsgálatok a következők: mikrobiológiai vizsgálatok az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékéről kiadott rendeletek alapján, főzési veszteség vizsgálat, szerkezetprofil analízis, kémiai összetétel, különös tekintettel a nátrium-tartalomra, érzékszervi bírálat.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2021-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )