Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Péter Tibor Nagy
Oktatás és társadalom a 1850-2020

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Eötvös Loránd University, Budapest
educational sciences
Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Péter Tibor Nagy
Location of studies (in Hungarian): ELTE PPK NDI
Abbreviation of location of studies: NDI


Description of the research topic:

Nemzetközi értelemben is egyedülálló részletezettségű adattárak állnak rendelkezésre amelynek segítségével jellemezni lehet egy-egy iskola társadalmi beágyazottságát, egy-egy város vagy régió iskoláinak társadalmi beágyazottságát, egy-egy felsőoktatási intézmény társadalmi beágyazottságát. Hasonlóan részletes adatok állnak rendelkezésre az iskolázottság regionális, nemi, nemzetiségi különbözőségéről. Ezekből az adatbankokból könnyen lehasítható egy ""disszertációra való"", de több évtizedes életpálya is megalapozható. A tevékenység egy nagy európai kutatás utóéletéhez is kapcsolódik Vö: http://elites08.uni.hu
A kutatásban részt vevők az oktatástörténet bármely történetszociológiai aspektusával foglalkozhatnak, hogyha az iskolába járás, tanulmányi sikeresség társadalmi összefüggéseit keresik. Témájukat tetszés szerint konkretizálhatják, egy iskola, egy város, egy régió, egy társadalmi csoport, egy tantárgy oktatásának, tanulásának társadalmi körülményeire. A PhD hallgató számára rendelkezésre állnak az adatbázisok, melyek Karády Viktor és Nagy Péter Tibor kutatási együttműködéséből születtek 1990 és 2020 között.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2021-04-21

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )