Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
László Vidács
Programhibák automatikus javítása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
Doctoral School of Computer Science

Thesis supervisor: László Vidács
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

A szoftverfejlesztésben sajnos jól ismert tendencia, hogy hibamentes szoftver nem létezik, és az új funkciók megvalósításával együtt törvényszerűen új hibák is keletkeznek. A hibák kijavítása nagy erőforrás igényű feladat, melyhez jelenleg még csak kezdeti automatikus módszerek adottak.

A kutatási téma célja automatikus módszerek kutatása, melyek képesek adott programhibához javítást, hibajavító foltot készíteni. A módszer a tesztkészletet veszi alapul, a hiba javításához szükséges, hogy az kimutatható legyen, vagyis legyen bukó teszteset ami detektálja a hibát. A módszer foltokat generál, majd minden foltra megvizsgálja, hogy azt a forráskódra alkalmazva az új kódváltozat kielégíti-e a teszteket. A kutatási feladat, hogy kódelemzésre, illetve mesterséges intelligencia módszerekre alapozva jussunk el a hibajavításig. Kapcsolódó témaként a teszteket kielégítő kód variánsok vizsgálata is fontos, mivel nem minden ilyen javítás elfogadható, illetve cél lehet a valódi fejlesztők által írt hibajavításokhoz hasonló foltok keresése.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2021-02-28

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )