Thesis supervisor: Judit Gálné Remenyik
Location of studies (in Hungarian): DE MÉK Takarmány- és Élelmiszer Biotechnológiai Tanszék; Élettudományi Központ Abbreviation of location of studies: 1.016
Description of the research topic:
Számos tudományos munka foglalkozik az antioxidáns státusz felmérésével, azonban ezidáig sem humán vizsgálatok, sem kisállat kísérletek nem tértek ki a teljes útvonal leírásához. A gazdasági haszonállatok stresszvizsgálatai csak egy-egy paramétert határoztak meg. Célul tűztük ki a teljes enzimatikus út feltérképezését, több enzim aktivitásának vizsgálatán keresztül. A szervezet nem enzimatikus antioxidáns státuszának vizsgálatát kemiluminometriás ACW, ACL meghatározásával kívánjuk vizsgálni, valamint a plazma C-vitamin és tokoferol tartalmának meghatározásával. Célunk meghatározni, hogyan változik az antioxidáns státusz nagy antioxidáns kapacitású takarmány etetése során. Az előzetes mérési eredmények igazolták a feltevést, miszerint teljes képet csak a teljes útvonal feltérképezésével nyerhetünk.
Required language skills: angol Number of students who can be accepted: 1