Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 26.
Személyes adatok
Pásti György
név Pásti György
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Pasti.Gyorgykertk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7653
mobiltelefon száma +36 30 385-5323
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2003
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Villangó Szabolcs PhD 2015  ÉDI-BCE

Kutatás
kutatási terület Borászati technológiák, a kékszőlők - rozé és vörös borok - készítése, érlelése, stabilizálása. Speciális területek: a szénsavatmoszférás eljárás alkalmazása és a barrique érlelés lehetőségei.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2015

Villangó Sz, Pásti Gy, Kállay M, Leskó A, Balga I, Donkó Á, Ladányi M, Pálfi Z, Zsófi Zs: Enhancing phenolic maturity of Syrah with the application of a new foliar spray, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 36: (3) pp. 304-315.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Magyar I, Nyitrainé Sárdy D, Pásti Gy: Almasavbontó starterkultúrák alkalmazása az élesztővel egy időben végzett beoltással, BORÁSZATI FÜZETEK 24: (1) pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2013

Magyar Ildikó, Pócz Szilvia, Pásti György, Kállay Miklós: Újabban engedélyezett savemelési módszerek összehasonlító értékelése fehér borokban, BORÁSZATI FÜZETEK 24: (1) pp. 7-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2012

Pásti György: A borpalackozás, AGROFÓRUM - A NÖVÉNYTERMESZTŐK ÉS NÖVÉNYVÉDŐK HAVILAPJA 23: (2) pp. 32-33.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: magyar
2012

G.R. Scollary, Pásti György, Kállay Miklós, J. Blackman, A.C. Clark: Astringency response of red wines: Potential role of molecular assembly, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 27: (1) pp. 25-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2010

Pásti György: Rozé- siller- és vörösborok készítése, In: Eperjesi Imre Borászati technológia. Budapest: Mezőgazda Kiadó, 2010. pp. 146-158.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: magyar
2010

Pásti György: A Barrique érlelés, In: Eperjesi Imre Borászati technológia. Budapest: Mezőgazda Kiadó, 2010. pp. 203-205.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: magyar
2004

Pásti György: Kékszőlő feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösbor készítés függvényében, ÉLELMEZÉSI IPAR 58: (4) pp. 118-123.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
1999

Lőrincz György, Kállay Miklós, Pásti György: A szénsavatmoszférás vörösborkészítés hatásainak vizsgálata II., BORÁSZATI FÜZETEK 11: (3) pp. [I-III].
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
1998

Lörincz Gy, Kállay M, Pásti Gy: Effect of carbonic maceration on phenolic composition of red wines, ACTA ALIMENTARIA 27: (4) pp. 341-355.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:10 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
34
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
40
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
1
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
5
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
12
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
a VINTAGE MASTER INTERNATIONAL nemzetközi szőlész-borász MSc képzés magyar koordinátora, és a Corvinus által szervezett modulok felelőse. A képzés Erasmus Mundus minősítésű 2014-ig.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )