Login
 Forum
 
 
Personal data sheet
 Print preview
VALIDITY EXPIRED
personal data approved: 2016. I. 26.
Personal data
György Pásti
name György Pásti
accreditation statement submitted to: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
Contact details
E-mail address Pasti.Gyorgykertk.szie.hu
phone number +36 1 305-7653
mobile phone number +36 30 385-5323
own web page
Academic title
scientific degree, title Ph.D.
year degree was obtained 2003
discipline to which degree belongs food sciences
institution granting the degree Szent István Egyetem (to be translated)
Employment
2016 - Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
university professor or researcher
Thesis topic supervisor
number of doctoral students supervised until now 0.5
number of students who fulfilled course requirements 0.5
students who obtained their degrees:
(50%) Szabolcs Villangó PhD 2015  ÉDI-BCE

Research
research area Wine technology, winemaking of rosé and red wine, aiging and stabilization of wine. Carbonic maceration (Flanzy) and aiging in oak barell,
research field in which current research is conducted food sciences
Publications
2015

Villangó Sz, Pásti Gy, Kállay M, Leskó A, Balga I, Donkó Á, Ladányi M, Pálfi Z, Zsófi Zs: Enhancing phenolic maturity of Syrah with the application of a new foliar spray, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 36: (3) pp. 304-315.
type of document: Journal paper/Article
language: English
2013

Magyar I, Nyitrainé Sárdy D, Pásti Gy: Almasavbontó starterkultúrák alkalmazása az élesztővel egy időben végzett beoltással, BORÁSZATI FÜZETEK 24: (1) pp. 1-6.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2013

Magyar Ildikó, Pócz Szilvia, Pásti György, Kállay Miklós: Újabban engedélyezett savemelési módszerek összehasonlító értékelése fehér borokban, BORÁSZATI FÜZETEK 24: (1) pp. 7-12.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2012

Pásti György: A borpalackozás, AGROFÓRUM - A NÖVÉNYTERMESZTŐK ÉS NÖVÉNYVÉDŐK HAVILAPJA 23: (2) pp. 32-33.
type of document: Journal paper/Review paper
language: Hungarian
2012

G.R. Scollary, Pásti György, Kállay Miklós, J. Blackman, A.C. Clark: Astringency response of red wines: Potential role of molecular assembly, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 27: (1) pp. 25-36.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 7
language: English
DOI 
2010

Pásti György: Rozé- siller- és vörösborok készítése, In: Eperjesi Imre Borászati technológia. Budapest: Mezőgazda Kiadó, 2010. pp. 146-158.
type of document: Part of book/Könyvfejezet (to be translated)
language: Hungarian
2010

Pásti György: A Barrique érlelés, In: Eperjesi Imre Borászati technológia. Budapest: Mezőgazda Kiadó, 2010. pp. 203-205.
type of document: Part of book/Könyvfejezet (to be translated)
language: Hungarian
2004

Pásti György: Kékszőlő feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösbor készítés függvényében, ÉLELMEZÉSI IPAR 58: (4) pp. 118-123.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
URL 
1999

Lőrincz György, Kállay Miklós, Pásti György: A szénsavatmoszférás vörösborkészítés hatásainak vizsgálata II., BORÁSZATI FÜZETEK 11: (3) pp. [I-III].
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
1998

Lörincz Gy, Kállay M, Pásti Gy: Effect of carbonic maceration on phenolic composition of red wines, ACTA ALIMENTARIA 27: (4) pp. 341-355.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 3
language: English
Number of independent citations to these publications:10 
Scientometric data
Saját közlemény- és idézőlista list of publications and citations
number of scientific publications that meet accreditation criteria:
34
number of scientific publications:
40
monographs and professional books:
0
monographs/books in which chapters/sections were contributed:
1 
art/engineering creative works:
0
scientific publications published abroad that meet the accreditation criteria:
1
publications not in Hungarian, published in Hungary, meeting the accreditation criteria:
5
number of independent citations to scientific publications and creative works:
12
further relevant information regarding accreditation (in Hungarian)
a VINTAGE MASTER INTERNATIONAL nemzetközi szőlész-borász MSc képzés magyar koordinátora, és a Corvinus által szervezett modulok felelőse. A képzés Erasmus Mundus minősítésű 2014-ig. (to be translated)


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )