Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. V. 31.
Személyes adatok
Pék Zoltán
név Pék Zoltán
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 28 522-071
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Szuvandzsiev Péter PhD 2018  NTDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Égei Márton PhD (2023/08)  NTDI
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Komjáthy László György (PhD) 2021/08  NTDI
(50%) Shmidtné Szantner Barbara Ildikó (PhD) 2021/08  NTDI
(50%) Silva E Souza Clarice (PhD) 2022/08  NTDI
Timár Zoltán Béla (PhD) 2020/08  NTDI
(50%) Tóth Horgosi Péter (PhD) 2021/08  NTDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Budavári Noémi (PhD) (2026/08)  NTDI
(50%) Kovács András (PhD) (2026/01)  NTDI
(50%) Ftaimi Nataly (PhD) (2025/01)  NTDI
M'hamdi Oussama (PhD) (2024/08)  NTDI
(50%) Égei Márton (PhD) (2023/08)  NTDI
(50%) Terjék Lajos Dániel (PhD) (2023/08)  NTDI
(50%) Utasi Lőrinc (PhD) (2023/08)  NTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Zöldségnövények fitonutrienseinek meghatározása, a környezeti paraméterek viszonylatában, hiperspektrális képalkotás, közeli infravörös és kvantitatív spektrofotometria felhasználásával.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2022

Ilahy Riadh, Tlili Imen, Pék Zoltán, Montefusco Anna, Daood Hussein, Azam Mohamed, Siddiqui Mohammed Wasim, R'him Thouraya, Durante Miriana, Lenucci Marcello Salvatore, Helyes Lajos: Effect of Individual and Selected Combined Treatments With Saline Solutions and Spent Engine Oil on the Processing Attributes and Functional Quality of Tomato (Solanum lycopersicon L.) Fruit: In Memory of Professor Leila Ben Jaballah Radhouane (1958–2021), FRONTIERS IN NUTRITION 9: 844162
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Souza Clarice Se, Daood Hussein.G., Duah Stella Agyemang, Vinogradov Sergey, Palotás Gábor, Neményi András, Helyes Lajos, Pék Zoltán: Stability of carotenoids, carotenoid esters, tocopherols and capsaicinoids in new chili pepper hybrids during natural and thermal drying, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 163: 113520
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Égei Márton, Takács Sándor, Palotás Gábor, Palotás Gabriella, Szuvandzsiev Péter, Daood Hussein Gehad, Helyes Lajos, Pék Zoltán: Prediction of Soluble Solids and Lycopene Content of Processing Tomato Cultivars by Vis-NIR Spectroscopy, FRONTIERS IN NUTRITION 9: 845317
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Nemeskéri Eszter, Neményi András, Bőcs András, Pék Zoltán, Helyes Lajos: Physiological Factors and their Relationship with the Productivity of Processing Tomato under Different Water Supplies, WATER 11: (3) 586
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 38
nyelv: angol
URL 
2018

ESZTER NEMESKÉRI, KRISZTINA MOLNÁR, ZOLTÁN PÉK, LAJOS HELYES: Effect of water supply on the water use-related physiological traits and yield of snap beans in dry seasons, IRRIGATION SCIENCE 36: (3) pp. 143-158.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
2015

Deák K, Szigedi T, Pék Z, Baranowski P, Helyes L: Carotenoid determination in tomato juice using near infrared spectroscopy, INTERNATIONAL AGROPHYSICS 29: (3) pp. 275-282.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
2014

Pék Z, Szuvandzsiev P, Daood H, Neményi A, Helyes L: Effect of irrigation on yield parameters and antioxidant profiles of processing cherry tomato, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY 9: (4) pp. 383-395.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 50
nyelv: angol
URL 
2012

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Effect of irrigation on processing tomato yield and antioxidant components., TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY 36: (6) pp. 702-709.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 60
nyelv: angol
URL 
2010

Pék Z, Helyes L, Lugasi A: Color changes and antioxidant content of vine and postharvest-ripened tomato fruits, HORTSCIENCE 45: (3) pp. 466-468.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 90
nyelv: angol
URL 
2006

Brandt S, Pék Z, Barna É, Lugasi A, Helyes L: Lycopene content and colour of ripening tomatoes as affected by environmental conditions, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 86: (4) pp. 568-572.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 301
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:580 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
204
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
201
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
98
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
60
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1848

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )