Login
 Forum
 
 
Personal data sheet
 Print preview
VALIDITY EXPIRED
personal data approved: 2016. XI. 28.
Personal data
name Kálmánné Koncz
name of institution
doctoral school
MATE Doctoral School of Food Sciences (Academic staff member)
the share of work in the different doctoral schools. MATE Doctoral School of Food Sciences 100%
Contact details
phone number +36 1 482-6063
mobile phone number +36 30 417-8952
Academic title
scientific degree, title Ph.D.
year degree was obtained 1997
discipline to which degree belongs chemistry
institution granting the degree Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (to be translated)
Employment
2012 - Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
other (not specified) (nem nevesített)
1971 - Budapesti Corvinus Egyetem (research institute, not university)
1971 - Corvinus University of Budapest
other (not specified) (nem nevesített)
Thesis topic supervisor
number of doctoral students supervised until now 1
number of students who fulfilled course requirements 1
students who obtained their degrees:
(50%) Lívia Darnay PhD 2017  DSFS

  Thesis topic proposals
Research
research area dairy research
research field in which current research is conducted food sciences
chemistry
Publications
2017

Lívia Darnay, Adrienn Tóth, Bertold Salamon, Kármen Papik, Gergely Oros, Gábor Jónás, Krisztina Horti, Kálmánné Koncz, László Friedrich: TEXTURE-MODIFYING PROPERTIES OF MICROBIAL TRANSGLUTAMINASE ON 2 POPULAR HUNGARIAN PRODUCTS: TRAPPIST CHEESE AND FRANKFURTER, ACTA ALIMENTARIA 46: (1) p. -.
type of document: Journal paper/Article
language: English
2016

Darnay Lívia, Králik Flóra, Oros Gergely, Koncz Kálmánné, Firtha Ferenc: Monitoring the Effect of Transglutaminase in Semi-Hard Cheese during Ripening by Hyperspectral Imaging, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 196: (March) pp. 123-129.
type of document: Journal paper/Article
language: English
DOI 
2015

Lívia Darnay, Kármen Papik, Gergely Oros, Krisztina Horti, Kálmánné Koncz, László Friedrich: Effect of transglutaminase on texture of semi-hard cheese during ripening, In: Szerk.: Engelhardt Tekla, Szerk.: Dalmadi István, Szerk.: Baranyai László, Szerk.: Mohácsi-Farkas Csilla Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. pp. 52-55.
type of document: Part of book/Proceedings Paper
language: English
2013

Darnay Lívia, Koncz Kálmánné, Friedrich László: Alacsony zsírtartalmú joghurt előállítása transzglutamináz enzimmel, In: Szerk.: Bacskainé Bódi Éva, Szerk.: Fekete István, Szerk.: Kovács Béla Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért: Tudományos ülés. Debrecen: Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, 2013. pp. 242-247.
type of document: Part of book/Proceedings Paper
language: Hungarian
2013

Darnay Lívia, Vona Zsolt, Koncz Kálmánné, Friedrich László: Selection of the most sutable starter culture for low-fat set-type yoghurt with microbial transglutaminase, In: Szerk.: Dalmadi I, Szerk.: Engelhardt T, Szerk.: Bogó-Tóth Zs, Szerk.: Baranyai L, Szerk.: Bús-Pap J, Szerk.: Mohácsi-Farkas Cs Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program: Book of proceedings. Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, 2013. pp. 19-22.
type of document: Part of book/Proceedings Paper
language: English
2007

Koncz Kálmánné, Dr. Pásztorné Huszár Klára, Mészáros László, Farkas József, Helt Rita, Lechner Noémi: Pasteurisation of raw milk by high hydrostatic pressure, ACTA ALIMENTARIA 36: (4) pp. 471-481.
type of document: Journal paper/Article
language: English
2003

Dr. Pásztorné Huszár Klára, Koncz Kálmánné, Lechner Noémi, Helt Rita, Farkas József, Mészáros László: A nyers tej pasztőrözése nagy hidrosztatikus nyomással, TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT LXIII: (1) pp. 10-14.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
1996

Koncz Kálmánné, Sáray Tamás, Jóri Rita: Viscosimetric properties of cold stored watermelon, JOURNAL OF FOOD PHYSICS 9: (1) pp. 61-70.
type of document: Journal paper/Article
language: English
1995

Koncz Kálmánné, Barabássy Sándor, Formanek Zoltán: Detection of irradiation treatment of cinnamon and allspice using physical methods (viscosity, DSC, NIR), ACTA ALIMENTARIA 24: (1) pp. 55-67.
type of document: Journal paper/Article
language: English
1989

Dr. Koncz Kálmánné, Dr. Farkas József, Krisztianová Mónika, Mohammad Mansour Sharif: Száraz adalékanyagok besugárzottságának kimutatása reológiai tulajdonságuk változása alapján, ÉLELMISZERFIZIKAI KÖZLEMÉNYEK 53: (2) pp. 7-24.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
Number of independent citations to these publications:
Scientometric data
Saját közlemény- és idézőlista list of publications and citations
number of scientific publications that meet accreditation criteria:
21
number of scientific publications:
39
monographs and professional books:
0
monographs/books in which chapters/sections were contributed:
5 
number of independent citations to scientific publications and creative works:
0


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )