Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 22.
Személyes adatok
Gelencsér Éva
név Gelencsér Éva
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 01 368-7904
mobiltelefon száma +36 20 252-5626
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1978
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem Élettudományi Területi Habilitáci
Jelenlegi munkahelyek
2017 - nyugdíjas (további intézmény)
további (ny tiszteletbeli tudományos tanácsadó)
2015 - Szent István Egyetem (további intézmény)
további (egyetemi magántanár)
2014 - Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, (további intézmény)
további (tudományos tanácsadó)
2011 - Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet Élelmiszer-tudományi F (további intézmény)
tudományos tanácsadó
2002 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiztonsági Főosztály (további intézmény)
2001 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiztonsági Főosztály (további intézmény)
1997 - Rowett Research Institute (RRI), Aberdeen, Skócia (további intézmény)
1992 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Biológia osztály (további intézmény)
1987 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiológiai Főosztály (további intézmény)
1981 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiológiai Főosztály (további intézmény)
1981 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Gyártmányfejlesztési Osztály (további intézmény)
1979 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Gyártmányfejlesztési Osztály (további intézmény)
1975 - Moszkvai Élelmiszeripari Technológiai Egyet. Él.mérn. Kar, Mikr.és Vitaminip.sz (további intézmény)
1973 - Szegedi Élelmiszeripari Főiskola (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Maczó Anita PhD 2015  ÉDI-BCE
Nagy András PhD 2009  ÉDI-BCE
Némedi Erzsébet PhD 2009  ÉDI-BCE
Takács Krisztina PhD 2009  ÉDI-BCE
Ujhelyi Gabriella PhD 2009  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-tudomány, táplálkozás-tudomány, fehérjekémia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2023

Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre: MAGYAR TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG XLVI. VÁNDORGYŰLÉSE PROGRAMFÜZET ÉS ÖSSZEFOGLALÓK,
dokumentum típusa:
nyelv: Angol, Magyar
2022

Takacs Krisztina, Szabo Erika E., Nagy Andras, Cserhalmi Zsuzsanna, Falusi Janos, Gelencser Eva: The effect of radiofrequency heat treatment on trypsin inhibitor activity and in vitro digestibility of soybean varieties (Glycine max. (L.) Merr.), JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY (NEW DELHI) 59: pp. 4436-4445.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Takács K., Szerdahelyi E., Nagy A., Gelencsér É.: Mechanically Deboned Turkey Meat with Improved Digestibility and Biological Value, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 50: (3) pp. 322-332.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Costa Joana, Villa Caterina, Verhoeckx Kitty, Cirkovic-Velickovic Tanja, Schrama Denise, Roncada Paola, Rodrigues Pedro M., Piras Cristian, Martin-Pedraza Laura, Monaci Linda, Molina Elena, Mazzucchelli Gabriel, Mafra Isabel, Lupi Roberta, Lozano-Ojalvo Daniel, Larre Colette, Klueber Julia, Gelencser Eva, Bueno-Diaz Cristina, Diaz-Perales Araceli, Benede Sara, Bavaro Simona Lucia, Kuehn Annette, Hoffmann-Sommergruber Karim, Holzhauser Thomas: Are Physicochemical Properties Shaping the Allergenic Potency of Animal Allergens?, CLINICAL REVIEWS IN ALLERGY & IMMUNOLOGY 62: (1) pp. 1-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 58
nyelv: angol
URL 
2020

Costa Joana, Bavaro Simona Lucia, Benedé Sara, Diaz-Perales Araceli, Bueno-Diaz Cristina, Gelencser Eva, Klueber Julia, Larré Colette, Lozano-Ojalvo Daniel, Lupi Roberta, Mafra Isabel, Mazzucchelli Gabriel, Molina Elena, Monaci Linda, Martín-Pedraza Laura, Piras Cristian, Rodrigues Pedro M., Roncada Paola, Schrama Denise, Cirkovic-Velickovic Tanja, Verhoeckx Kitty, Villa Caterina, Kuehn Annette, Hoffmann-Sommergruber Karin, Holzhauser Thomas: Are Physicochemical Properties Shaping the Allergenic Potency of Plant Allergens?, CLINICAL REVIEWS IN ALLERGY & IMMUNOLOGY 62: (1) pp. 37-63.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 61
nyelv: angol
URL 
2017

M F P Domingos-Lopes, A Nagy, C Stanton, P R Ross, E Gelencsér, C C G Silva: Immunomodulatory activity of exopolysaccharide producing Leuconostoc citreum strain isolated from Pico cheese, JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS 33: pp. 235-243.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
URL 
2012

Pedrosa Mercedes M, Cuadrado Carmen, Burbano Carmen, Allaf Karim, Haddad Joseph, Gelencsér Eva, Takács Krisztina, Guillamón Eva, Muzquiz Mercedes: Effect of instant controlled pressure drop on the oligosaccharides, inositol phosphates, trypsin inhibitors and lectins contents of different legumes, FOOD CHEMISTRY 131: (3) pp. 862-868.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 68
nyelv: angol
URL 
2011

Maria C Walsh, Stefan G Buzoianu, Gillian E Gardiner, Mary C Rea, Éva Gelencsér, Anna Jánosi, Michelle M Epstein, R Paul Ross, Peadar G Lawlor: Fate of Transgenic DNA from Orally Administered Bt MON810 Maize and Effects on Immune Response and Growth in Pigs, PLOS ONE 6: (11) e27177
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 54
nyelv: angol
URL 
2008

Takacs K, Gelencser E, Kovacs ET: Effect of transglutaminase on the quality of wheat-based pasta products, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 226: (3) pp. 603-611.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 32
nyelv: angol
URL 
1995

HAJOS G, GELENCSER E, PUSZTAI A, GRANT G, SAKHRI M, BARDOCZ S: BIOLOGICAL EFFECTS AND SURVIVAL OF TRYPSIN-INHIBITORS AND THE AGGLUTININ FROM SOYBEAN IN THE SMALL-INTESTINE OF THE RAT, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 43: (1) pp. 165-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 57
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:359 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
154
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
146
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
27 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
56
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
38
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
730
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Tanulmányutak: RRI, Aberdeen, Skócia, UK: 1994 (3 hó), 1997 (24 hó), 1999 (12 hó) c.egyetemi tanár BCE (2004) Tudományos közéleti tevékenység: MTA ÉTB, Fehérje-kémiai MB, Táplálkozástudományi MB, MTA KÖTEB ÉB Alb, MAB Agrár szakértő, SAFE Konzorcium (Brüsszel) Toxikológia; EFSA ad hoc szakértő; Healthgrain Forum KÉKI képviselet, OTKA MTK K2 zsűri MÉTE; MKE, MTTT (főtitkár) Elismerések: Sós József Emlékérem MTT (2004) Lois de Saint Rat Díj, MÉTE (2008), Pro Alimentis Hungariae díj (2014)

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )