Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. VII. 04.
Személyes adatok
név Adányiné Kisbocskói Nóra
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 796-0405
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2021 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
tudományos tanácsadó
1988 - Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tudományos tanácsadó. mb. igazgató)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Majerné Baranyi Krisztina PhD 2015  ÉDI-BCE
Szalontai Helga PhD 2015  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Enzim alapú bioszenzorok és OWLS alapú immunszenzorok fejlesztése élelmiszerek és biotechnologiai folyamatok vizsgálatára Atomabszorpciós mérések végzése, metodikai fejlesztések Élelmiszer-biztonság
jelenlegi kutatásainak tudományága kémiai tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Majer-Baranyi Krisztina, Székács András, Adányi Nóra: Application of Electrochemical Biosensors for Determination of Food Spoilage, BIOSENSORS 13: (4) 456
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2022

Krisztina Majer-Baranyi, Attila Barócsi, Patrik Gádoros, László Kocsányi, András Székács, Nóra Adányi: Development of an Immunofluorescent Capillary Sensor for the Detection of Zearalenone Mycotoxin, TOXINS 14: (12) p. 866.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Székács Inna, Adányi Nóra, Szendrő István, Székács András: Direct and Competitive Optical Grating Immunosensors for Determination of Fusarium Mycotoxin Zearalenone, TOXINS 13: (1) 43
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Majer-Baranyi Krisztina, Adányi Nóra, Székács András: Biosensors for Deoxynivalenol and Zearalenone Determination in Feed Quality Control, TOXINS 13: (7) 499
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2018

Molnár Helga, Ildikó Bata-Vidács, Erzsébet Baka, Zsuzsanna Cserhalmi, Sándor Ferenczi, Rita Tömösközi-Farkas, Nóra Adányi, András Székács: The effect of different decontamination methods on the microbial load, bioactive components, aroma and colour of spice paprika, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 131-140.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 46
nyelv: angol
URL 
2018

Molnár H, Kónya É, Zalán Zs, Bata-Vidács I, Tömösközi-Farkas R, Székács A, Adányi N: Chemical characteristics of spice paprika of different origins, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 54-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 27
nyelv: angol
URL 
2013

Adányi Nóra, Majer-Baranyi Krisztina, Nagy András, Németh Gyöngyi, Szendrő István, Székács András: Optical waveguide lightmode spectroscopy immunosensor for detection of carp vitellogenin, SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL 176: pp. 932-939.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2007

Adanyi N, Levkovets IA, Rodriguez Gil S, Ronald A, Varadi M, Szendro I: Development of immunosensor based on owls technique for determining aflatoxin B1 and ochratoxin A, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS 22: (6) pp. 797-802.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 115
nyelv: angol
URL 
2004

Park IS, Kim DK, Adanyi N, Varadi M, Kim N: Development of a direct-binding chloramphenicol sensor based on thiol or sulfide mediated self-assembled antibody monolayers, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS 19: (7) pp. 667-674.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 78
nyelv: angol
URL 
1999

Varadi M, Adanyi N, Szabo EE, Trummer N: Determination of the ratio of D- and L-amino acids in brewing by an immobilised amino acid oxidase enzyme reactor coupled to amperometric detection, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS 14: (3) pp. 335-340.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 50
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:337 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
356
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
310
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
177
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
65
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1186

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )