Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. IV. 04.
Személyes adatok
Szakály Zoltán
név Szakály Zoltán
intézmény neve
doktori iskola
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (oktató)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
DE 
Társadalomtudományi Habilitációs Bizottság
Társadalomtudományi Doktori Tanács
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 80%
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 10%
DE  Társadalomtudományi Habilitációs Bizottság 10%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím szakaly.zoltanecon.unideb.hu
telefonszám +36 52 508-304
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága multidiszciplináris agrártudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2002
fokozat tudományága közgazdaságtudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kaposvári Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Debreceni Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 24
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 20
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Bakosné Kiss Virág Ágnes PhD 2019  IKGSDI
(50%) Szabó-Szentgróti Eszter PhD 2018  GSDI-KE
Fehér András PhD 2017  IKGSDI
(50%) Szabó Sára PhD 2016  GSDI-KE
(50%) Olsovszkyné Némedi Andrea PhD 2014  GSDI-KE
(50%) Soós Mihály PhD 2014  GSDI-KE
Böröndi-Fülöp Nikoletta PhD 2012  GSDI-KE
Horváth József PhD 2011  GSDI-KE
Polereczki Zsolt PhD 2011  GSDI-KE
Tarnavölgyi Gábor PhD 2010  GSDI-KE
Molnár Eszter PhD 2007  GSDI-KE
Huszka Péter PhD 2006  GSDI-KE
Kőnig Gábor PhD 2006  GSDI-KE
Lendvai Edina PhD 2005  GSDI-KE
Szente Viktória PhD 2005  GSDI-KE
Szigeti Ágota Orsolya PhD 2005  GSDI-KE
Szigeti Orsolya PhD 2005  GSDI-KE
Berke Szilárd PhD 2003  GSDI-KE
Molnár Csilla PhD 2001  GSDI-KE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Horváthné Szigedi Katalin PhD (2019/12)  GSDI-KE
Muqaddas Muhammad Fahid PhD (2020/08)  IKGSDI
Soós Gabriella PhD (2021/06)  IKGSDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Jasák Helga (PhD) 2016/08  IKGSDI
Szűcs Imre (PhD) 2017/08  IKGSDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Bács Bence András (PhD) (2023/08)  IKGSDI
Chondough Stephanie Mbateman (PhD) (2023/08)  IKGSDI
T. Nagy-Pető Dorka (PhD) (2023/08)  IKGSDI
Balsa-Budai Nikolett (p) (PhD) (2022/08)  IKGSDI
Kovács Bence (PhD) (2021/08)  IKGSDI
(50%) Nábrádi Zsófia Ildikó (PhD) (2020/08)  IKGSDI
Pappné Bata Ágnes (PhD) (2020/08)  IKGSDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Funkcionális, hagyományos és bioélelmiszerek marketingje. Táplálkozásmarketing stratégiák. Innováció és a marketing kapcsolata. Közösségi marketing. Élelmiszer-marketing. Fenntarthatósági marketing.
jelenlegi kutatásainak tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
Közlemények
2019

Balsa-Budai Nikolett, Kiss Marietta, Kovács Bence, Szakály Zoltán: Attitudes of Voluntary Simplifier University Students in Hungary, SUSTAINABILITY 11: (6) p. 1802.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Szakály Zoltán, Kovács Sándor, Pető Károly, Huszka Péter, Kiss Marietta: A modified model of the willingness to pay for functional foods, APPETITE 138: pp. 94-101.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2018

Zoltán Szakály, Enikő Kontor, Sándor Kovács, József Popp, Károly Pető, Zsolt Polereczki: Adaptation of the Food Choice Questionnaire: the case of Hungary, BRITISH FOOD JOURNAL 120: (7) pp. 1474-1488.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Zoltán Szakály, József Popp, Enikő Kontor, Sándor Kovács, Károly Pető, Helga Jasák: Attitudes of the Lifestyle of Health and Sustainability Segment in Hungary, SUSTAINABILITY 9: (10) 1763
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2017

Gál Tímea, Soós Mihály, Szakály Zoltán: Egészségtudatos táplálkozással kapcsolatos fogyasztói insight-ok feltárása netnográfiával – Esettanulmány, VEZETÉSTUDOMÁNY XLVIII.: (4.) pp. 42-50.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: magyar
URL 
2016

Szakály Zoltán, Soós Mihály, Szabó Sára, Szente Viktória: Role of labels referring to quality and country of origin in food consumers’ decisions, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (3) pp. 323-330.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
2016

Szakály Zoltán, Polereczki Zsolt, Kovács Sándor: Consumer attitudes toward genetic testing and personalised nutrition in Hungary, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (4) pp. 500-508.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Szakály Zoltán, Balogh Péter, Jasák Helga, Szabó Sára, Szente Viktória: The Influence of Personal Values on the Transition towards Health-conscious Diet: a Segmentation Approach, JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH 2: (8) pp. 476-484.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
2012

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Kövér György, Polereczki Zsolt, Szigeti Orsolya: The influence of lifestyle on health behavior and preference for functional foods, APPETITE 58: (1) pp. 406-413.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 51
nyelv: angol
2011

Szakály Zoltán, Aranyosy Árpád: Táplálkozásmarketing, Mezőgazda Kiadó
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
független idéző közlemények száma: 29
nyelv: magyar
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:92 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
349
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
502
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
7
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
39 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
51
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
39
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
616
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Lektorált tudományos folyóiratokban főszerkesztő: Tejgazdaság; Táplálkozásmarketing. Lektorált tudományos folyóiratokban szerkesztő- vagy tudományos bizottsági elnök/tag: Apstract; Studies in Agricultural Economics; Acta Agraria Kaposváriensis; Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing. Fontosabb kitüntetések: Bolyai Emléklap, Szent-Györgyi Albert Díj, Baka József Díj, Kaposvári Egyetemért Emlékérem


2019. IX. 13.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. november 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )