Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. IX. 12.
Személyes adatok
Sólyom-Leskó Annamária
név Sólyom-Leskó Annamária
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2010 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Gergely Mátyás (PhD) (2026/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület borászat, borászati technológia és borkémia Borokban található fenolos vegyületek, aromakomponensek, szerves savak, szénhidrátok vizsgálata. Egyéb gyümölcsökből készíthető borok technológiája.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2022

Nyitrai Diána Sárdy, Varga Zsuzsanna, Sólyom-Leskó Annamária, Kállay Miklós, Steckl Szabina, Nagy Balázs, Kocsis Dorottya, Antal Eszter: Analysis of a Special Sulphite-Producing Yeast Starter after Fermentation and during Wine Maturation, APPLIED SCIENCES-BASEL 12: (17) p. 8848.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Dorottya Kocsis, Balázs Dr. Nagy, Dóra Taranyi, Szabina Steckl, Annamária Dr. Sólyom-Leskó, Áron Szövényi, Diána Nyitrainé Dr. Sárdy: Analysis of the dissolved oxygen and carbon dioxide content of carbonated wines in an operational bottling line with different settings, HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 32: (2) p. 18.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2022

Dorottya Kocsis, Balázs Dr. Nagy, Dóra Taranyi, Szabina Steckl, Annamária Dr. Sólyom-Leskó, Áron Szövényi, Diána Nyitrainé Dr. Sárdy: Chemical and organoleptic comparison of wines from grape varieties of Badacsony, HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 32: (2) p. 24.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2022

Sólyom-Leskó Annamária, Steckl Szabina, Janák Dávid, Nyitrainé Sárdy Diána: Fenolos érettség vizsgálata az érés folyamán, BORÁSZATI FÜZETEK 32: (5) pp. 39-42.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2022

Tamás Emőke, Sólyom-Leskó Annamária, Nyitrainé Sárdy Diána: A korszerű vörösborkészítés technológiája analitikai mérések alapján, polifenol-vegyületek vizsgálatával, különböző élesztőkultúrák esetében, BORÁSZATI FÜZETEK 32: (6) pp. 32-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2021

Sólyom-Leskó Annamária: Gyümölcsből készült alkoholmentes és alkoholtartalmú italok előállításának jogszabályi háttere, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: magyar
2015

Villangó Sz, Pásti Gy, Kállay M, Leskó A, Balga I, Donkó Á, Ladányi M, Pálfi Z, Zsófi Zs: Enhancing phenolic maturity of Syrah with the application of a new foliar spray, SOUTH AFRICAN JOURNAL FOR ENOLOGY AND VITICULTURE 36: (3) pp. 304-315.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
URL 
2014

Magyar Ildikó, Nyitrai-Sárdy Diána, Leskó Annamária, Pomázi Andrea, Kállay Miklós: Anaerobic organic acid metabolism of Candida zemplinina in comparison with Saccharomyces wine yeasts, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 178: pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 37
nyelv: angol
URL 
2011

A Leskó, M Kállay, B Nyúl-Pühra, D Nyitrai-Sárdy: The change of polyphenolic composition and tyrosol content of the wine as an effect of sur lie method, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: (Suppl 1) pp. 79-90.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2011

Leskó Annamária, Kállay Miklós: Variations in the extractability of certain phenolic components in vitis vinifera cv., 'blaufraenkisch' clusters and wines as a function of vine load, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: pp. 91-100.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:75 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
80
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
81
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
100


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )