Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. VIII. 29.
Személyes adatok
Bánáti Diána
név Bánáti Diána
születési év 1967
intézmény neve
doktori iskola
KE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola (oktató)
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (oktató)
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása KE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola 10%
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 10%
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola 20%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 60%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím diana.banatigmail.com
telefonszám +32 473 552-454
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
egyetemi tanár
2012 - International Life Sciences Institute, Europe (további intézmény)
további (Executive and Scientific Director)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Belovai Judit PhD 2017  ÁTDI-KE
Szűcs Viktória PhD 2014  TTDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Nábrádi Zsófia Ildikó (PhD) (2020/08)  IKGSDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biztonság, a kockázat-elemzés, a fogyasztói magatartás/attitűdök tanulmányozása, agráretika, nutrasuitical revolution
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
egészségtudományok
Közlemények
2015

L J FREWER, A R H FISCHER, M BRENNAN, D BÁNÁTI, R LION, R M MEERTENS, G ROWE, M SIEGRIST, W VERBEKE & C M J L VEREIJKEN: Risk/Benefit Communication about Food – A Systematic Review of the Literature, CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 56: (10) pp. 1728-1745.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
DOI 
2015

Susan M Barlow, Alan R Boobis, Jim Bridges, Andrew Cockburn, Wolfgang Dekant, Paul Hepburn, Geert F Houben, Jürgen König, Maarten J Nauta, Jeroen Schuermans, Diána Bánáti: The role of hazard- and risk-based approaches in ensuring food safety, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 46: (2) pp. 176-188.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2014

BÁNÁTI D: European Perspectives of Food Safety, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 94: (10) pp. 1941-1946.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
DOI 
2012

Lakner Z, Bánáti D: Managerial attitudes, acceptance and efficiency of HACCP systems in Hungarian catering, FOOD CONTROL 25: (2) pp. 484-492.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
2012

A. M. SONNE, K. G. GRUNERT, N. V. OLSEN, B. S. GRANLI, E. SZABÓ, D. BÁNÁTI: Consumers' perceptions of HPP and PEF food products, BRITISH FOOD JOURNAL 114: (1) pp. 85-107.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2011

D. BÁNÁTI: Consumer response to food scandals and scares, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 22: (2-3) pp. 55-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 65
nyelv: angol
DOI 
2009

H. BOEL NIELSEN, A. M. SONNE, K. G. GRUNERT, D. BÁNÁTI, A. POLLÁK-TÓTH, Z. LAKNER, N. VEFLEN OLSEN, T. PAJK ZONTAR, M. PETERMAN: Consumer Perception of the Use of High-pressure Processing and Pulsed Electric Field Technologies in Food Production, APPETITE 52: (1) pp. 115-126.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 58
nyelv: angol
DOI 
2009

D. BÁNÁTI: Animal cloning for food supply, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 38: (1) pp. 117-132.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2008

BÁNÁTI D.: Fear of food in Europe? Fear of foods in Europe through Hungarian experience, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 19: (8) pp. 441-444.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
DOI 
2003

D BÁNÁTI, Z LAKNER: Modern biotechnology and the Hungarian consumers, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 32: pp. 5-23.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:200 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
206
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
299
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
6
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
23 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
351
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Főbb tagságok: Élelmiszerbiztonsági Tanácsadó Testület, MTA Élelmiszertudományi Komplex Bizottság (MTA ÉKB), European Food Safety Authority (EFSA) Management Board, European Group on Ethics in Science and New Technologies, International Academy of Food Science and Technology (IAFoST), Főbb oktatott tantárgyak: Élelmiszerjog GMO: kockázat-érzékelés Tanszékvezető: SZIE Kihelyezett Élelmiszertudományi Tanszék, BCE Kihelyezett Élelmiszerjogi és Fogyasztói Tanulmányok Tanszék

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )