Login
 Forum
 
 
Personal data sheet
 Print preview
VALIDITY EXPIRED
personal data approved: 2020. IV. 01.
Personal data
Judit Turcsán
name Judit Turcsán
year of birth 1972
name of institution
doctoral school
PTE Doctoral School of Health Sciences (Supervisor)
the share of work in the different doctoral schools. PTE Doctoral School of Health Sciences 100%
Contact details
E-mail address judit.turcsanetk.pte.hu
phone number +36 72 513-670/605
Academic title
scientific degree, title Ph.D.
year degree was obtained 2006
discipline to which degree belongs food sciences
institution granting the degree University of West-Hungary
scientific degree, title Habilitation
year degree was obtained 2018
discipline to which degree belongs food sciences
institution granting the degree Széchenyi István University
Employment
2016 - University of Pécs
university professor or researcher
Thesis topic supervisor
number of doctoral students supervised until now
number of students who fulfilled course requirements
students who obtained their degrees:
completed course requirement:
(50%) Gabriella Far (PhD) 2022/08  DSHS-PTE
present PhD students:
Éva Horváth (PhD) (2025/08)  DSHS-PTE
(50%) Lívia Patty (PhD) (2025/08)  DSHS-PTE
Research
research area Food Science, Nuttrition
research field in which current research is conducted general health sciences
food sciences
Publications
2020

Raposa László Bence, Doma Valentina, Turcsán Judit, Melczer Csaba, Varjas Tímea, Rozmann Nóra, Fullér Noémi, Pusztai Dorina, Károlyi Tímea, Oláh András: Élelmiszerekben felhasznált emulgeálószerek (E471) hatásának vizsgálata a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó gének (ALOX12, ALOX5, PTGS2) expressziójára, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 29: (1) pp. 7-9.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2019

Raposa L. Bence, Jurasek Júlia Vanda, Soltész Dorottya, Doma Valentina, Koczka Viktor, Kiss István, Turcsán Judit, Varjas Tímea: Élelmiszeriparban használt, mesterséges adalékanyagok molekuláris epidemiológiai és epigenetikai hatásai a metilációs mintázat kialakításáért felelős gének mRNS expressziójára, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 28: (1) pp. 22-26.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2019

Raposa László Bence, Doma Valentina, Turcsán Judit, Oláh András, Varjas Tímea: ÉLELMISZEREKBEN FELHASZNÁLT EMULGEÁLÓSZEREK (E471) HATÁSÁNAK VIZSGÁLATA A GYULLADÁSOS FOLYAMATOKBAN SZEREPET JÁTSZÓ GÉNEK (ALOX12, ALOX5, PTGS2) EXPRESSZIÓJÁRA, In: Antal, Emese; Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói, Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2019) p. 43.
type of document:
language: Hungarian
2016

Turcsán Judit, Botta-Dukát Mónika, Torcsán Zsolt: Borban az igazság - Borfogyasztás és vinoterápia, KITEKINTÉS - PERSPECTIVE: REVISTA DE STIINTA SI CULTURA 20: (21) pp. 170-175.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2016

Siposné Hajdú Szilvia, Turcsán Judit, Turcsán Zsolt: .: A nemzeti iskolagyümölcs program hatása a gyermekek gyümölcsfogyasztási szokásaira, KITEKINTÉS - PERSPECTIVE: REVISTA DE STIINTA SI CULTURA 20: (21) pp. 141-146.
type of document: Journal paper/Article
language: Angol, Magyar
2012

Turcsán Judit: Élelmiszerszínezékek élettani hatásai, ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 2: pp. 27-28.
type of document: Journal paper/Review paper
language: Hungarian
2003

Turcsán Zs, Varga L, Szigeti J, Turcsán J, Csurák I, Szalai M: Effects of electrical stunning frequency and voltage combinations on the presence of engorged blood vessels in goose liver, POULTRY SCIENCE 82: (11) pp. 1816-1819.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 20
language: English
URL 
2002

Turcsán Zsolt, Szigeti Jenő, Tenk Antal, Birkás Endre, Turcsán Judit: A magyar hízott libamáj ágazat helyzete és fejlesztésének lehetőségei a legújabb hazai és nemzetközi kutatási eredmények tükrében : irodalmi feldolgozás, ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS 51: (2) pp. 157-164.
type of document: Journal paper/Review paper
language: Hungarian
2001

Turcsán J, Varga L, Turcsán Zs, Szigeti J, Farkas L: Occurrence of anaerobic bacterial, clostridial, and Clostridium perfringens spores in raw goose livers from a poultry processing plant in Hungary, JOURNAL OF FOOD PROTECTION 64: (8) pp. 1252-1254.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 9
language: English
2001

Turcsán Zs, Szigeti J, Varga L, Farkas L, Birkás E, Turcsán J: The effects of electrical and controlled atmosphere stunning methods on meat and liver quality of geese, POULTRY SCIENCE 80: (11) pp. 1647-1651.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 26
language: English
URL 
Number of independent citations to these publications:55 
Scientometric data
list of publications and citations
number of scientific publications that meet accreditation criteria:
51
number of scientific publications:
56
monographs and professional books:
0
monographs/books in which chapters/sections were contributed:
 
number of independent citations to scientific publications and creative works:
70


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )