Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. II. 20.
Személyes adatok
név Csóka Mariann
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7615
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Végh Rita (PhD) 2023/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Szabó Dániel (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszerek és nyersanyagaik illatprofiljának feltérképezése, eredetvizsgálata; az élelmiszeripari feldolgozás során történő érzékszervi változások követése az aroma-összetétel meghatározásával
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Végh R, Csóka M, Stefanovits-Bányai É, Juhász R, Sipos L: Biscuits enriched with monofloral bee pollens, FOODS 12: (1) 18
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2023

Végh R, Csóka M, Mednyánszky Zs, Sipos L: Pesticide residues in bee bread, propolis, beeswax and royal jelly – A review of the literature and dietary risk assessment, FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 176: 113806
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2023

Végh Rita, Sipiczki Gizella, Csóka Mariann: Investigating the Antioxidant and Color Properties of Bee Pollens of Various Plant Sources, CHEMISTRY & BIODIVERSITY In press:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Végh R, Csóka M, Mednyánszky Zs, Sipos L: Potentially toxic trace elements in bee bread, propolis, beeswax and royal jelly – A review of the literature and dietary risk assessment, CHEMOSPHERE 339: 139571
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Végh Rita, Csóka Mariann: Amino Acids, Peptides, and Proteins of Pollen, In: Can Gercek, Yusuf; Ž. Kostic, Aleksandar; Ecem Bayram, Nesrin (szerk.) Pollen Chemistry & Biotechnology, Springer International Publishing (2023) pp. 17-50.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2021

Végh Rita, Csóka Mariann, Sörös Csilla, Sipos László: Food safety hazards of bee pollen – A review, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 114: pp. 490-509.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
2020

Csóka Mariann, Amtmann Mária: Comparing different extraction methods for the investigation of red pepper ( Capsicum annuum L.) volatiles, JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 33: (1) pp. 1-8.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Nóra Pfaff, Mária Amtmann, Mariann Csóka: Examination of blueberry volatiles in fruit products, In: István, Dalmadi; László, Baranyai; Quang, Duc Nguyen (szerk.) Third International Conference on Food Science and Technology, Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2018) p. _.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2017

Csóka Mariann, Geösel A, Amtmann Mária, Korány Kornél: Volatile composition of some cultivated and wild culinary-medicinal mushrooms from Hungary, INTERNATIONAL JOURNAL OF MEDICINAL MUSHROOMS 19: (5) pp. 433-443.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2017

Mariann Csóka, Mária Amtmann, András Geösel, Máris Kiss: Key volatiles in mushroom and truffle products, In: EuroFoodChem XIX Conference: Central Role of Food Chemistry within the Food Science, Hungarian Chemical Society (2017) p. 1.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:39 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
67
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
67
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
118


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )