Login
 Forum
 
 
Personal data sheet
 Print preview
personal data approved: 2024. I. 10.
Personal data
Nóra Bákonyi
name Nóra Bákonyi
name of institution
doctoral school
DE Doctoral School of Nutrition and Food Sciences (Supervisor)
the share of work in the different doctoral schools. DE Doctoral School of Nutrition and Food Sciences 100%
Academic title
scientific degree, title Ph.D.
year degree was obtained 2013
discipline to which degree belongs plant breeding and botany
institution granting the degree University of Debrecen
scientific degree, title Habilitation
year degree was obtained 2022
discipline to which degree belongs plant breeding and botany
institution granting the degree University of Debrecen
Employment
2016 - University of Debrecen
university professor or researcher
Thesis topic supervisor
number of doctoral students supervised until now
number of students who fulfilled course requirements
students who obtained their degrees:
completed course requirement:
Döme Barna (PhD) 2023/08  DSNFS
present PhD students:
Suhartini Wildan (PhD) (2027/01)  DSNFS
  Thesis topic proposals
Research
research area Bio- and food industry utilization possibilities of new, innovative, green biomass-based protein extraction method related by-product brown juice (phytoserum, plant whey, BJ).
research field in which current research is conducted plant breeding and botany
food sciences
Publications
2023

Barna Döme, Bákonyi Nóra, Domokos-Szabolcsy Éva: Mikroalga fehérjekinyerés hatékonyságának növelése a sejtfeltárás optimlizálásával, In: Hajdú, Péter (szerk.) XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet, Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) (2023) p. 39.
type of document: Part of book/Könyvfejezet (to be translated)
language: Hungarian
2022

Domokos-Szabolcsy Éva, Elhawat Nevien, Domingos Geraldo, Kovács Zoltán, Koroknai Judit, Bodó Enikő, Fári Miklós, Alshaal Tarek, Bákonyi Nóra: Comparison of Wet Fractionation Methods for Processing Broccoli Agricultural Wastes and Evaluation of the Nutri-Chemical Values of Obtained Products, FOODS 11: (16) 2418
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 3
language: English
URL 
2022

Döme Barna, Miklós Gábor Fári, Nóra Bákonyi: Response of artificial algal-bacterial consortia to elevated CO2 levels, In: Biotechnology at the University of Debrecen: 2022 International Symposium : Abstract Book, University of Debrecen (2022) p. 53.
type of document:
language: English
2022

Barna Döme, Alshaal Tarek, O. Tóth Ibolya, Cziáky Zoltán, Fári Miklós Gábor, Domokos-Szabolcsy Éva, Bákonyi Nóra: Bioactive metabolite profile and antioxidant properties of brown juice, a processed alfalfa (Medicago sativa) by-product, HELIYON 8: (11) e11655
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 1
language: English
URL 
2022

Cheradil Andrea Elizabeth Babu Dominic, Bákonyi Nóra, Csótó András: Microalgae, In: Kövics, György; Tarcali, Gábor (szerk.) 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar; Növényvédelem Oktatásának Fejlesztéséért Alapítvány. NOFA (2022) pp. 44-45.
type of document:
language: English
2021

Kisvarga Szilvia, Fári Miklós Gábor, Barna Döme, Oláhné Tóth Ibolya, Antal Gabriella, Orlóci László, Istvánfi Zsanett, Farkas Dóra, Bákonyi Nóra: FERMENTÁLT FEHÉRJEMENTES LUCERNA ALKALMAZÁSA BIOSTIMULÁTORKÉNT EGYNYÁRI DÍSZNÖVÉNYEKEN, In: Karsai, Ildikó; Bóna, Lajos; Veisz, Ottó; Polgár, Zsolt; Mihály, Róbert; Balla, Krisztina (szerk.) XXVII. Növénynemesítési Tudományos Napok, ELKH Agrártudományi Kutatóközpont, Mezőgazdasági Intézet (2021) pp. 45-45.
type of document:
language: Hungarian
2021

Barna Döme, Kisvarga Szilvia, Kovács Szilvia, Csatári Gábor, Tóth Ibolya O., Fári Miklós Gábor, Alshaal Tarek, Bákonyi Nóra: Raw and Fermented Alfalfa Brown Juice Induces Changes in the Germination and Development of French Marigold (Tagetes patula L.) Plants, PLANTS-BASEL 10: (6) 1076
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 16
language: English
URL 
2020

Kisvarga Szilvia, Barna Döme, Kovács Szilvia, Csatári Gábor, O. Tóth Ibolya, Fári Miklós Gábor, Makleit Péter, Veres Szilvia, Alshaal Tarek, Bákonyi Nóra: Fermented Alfalfa Brown Juice Significantly Stimulates the Growth and Development of Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) Plants, AGRONOMY (BASEL) 10: (5) p. 657.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 10
language: English
URL 
2020

Nóra Bákonyi, Szilvia Kisvarga, Döme Barna, Ibolya O. Tóth, Hassan El-Ramady, Neama Abdalla, Szilvia Kovács, Margaréta Rozbach, Csaba Fehér, Nevien Elhawat, Tarek Alshaal, Miklós Gábor Fári: Chemical Traits of Fermented Alfalfa Brown Juice: Its Implications on Physiological, Biochemical, Anatomical, and Growth Parameters of Celosia, AGRONOMY (BASEL) 10: (2) 247
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 11
language: English
URL 
2019

Barna Döme, Oláhné Tóth Ibolya, Fári Miklós Gábor, Bákonyi Nóra: STABILIZATION OF ALFALFA PHYTOSERUM BY LACTO-FERMENTATION, In: Mező, Ferenc; Mező, Katalin; Mándy, Zsuzsanna (szerk.) A világ interdiszciplináris megközelítésben - 2019, Debreceni Egyetem (2019) pp. 89-100.
type of document: Part of book/Szaktanulmány (to be translated)
language: English
Number of independent citations to these publications:41 
Scientometric data
list of publications and citations
number of scientific publications that meet accreditation criteria:
121
number of scientific publications:
118
monographs and professional books:
0
monographs/books in which chapters/sections were contributed:
0 
number of independent citations to scientific publications and creative works:
188


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )